Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Nemzetbiztonsági érdekből számoltatnak fel két céget

Kanada pénteken nemzetbiztonsági aggályokra hivatkozva elrendelte két technológiai vállalat országbeli vállalkozásának felszámolását.

Forrás: Reuters2024. 05. 26. 6:20
Illusztráció
Illusztráció Forrás: cottonbro studio / https://www.pexels.com/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az innovációs minisztérium közleménye szerint a Bluvec Technologies Inc. és a Pegauni Technology Inc. cégek a kanadai külföldi befektetéseket szabályozó törvény alapján kapták meg a felszámolási végzést, és felszólították őket, hogy szüntessenek be minden tevékenységet az országban.

A döntést a kanadai nemzetbiztonsági és hírszerzési közösség szigorú ellenőrzését magában foglaló felülvizsgálat után hozták meg – fogalmazott Francois-Philippe Champagne innovációs miniszter a közleményben.

Bár Kanada továbbra is szívesen látja a közvetlen külföldi befektetéseket, határozottan fel fogunk lépni, ha a befektetések veszélyeztetik nemzetbiztonságunkat

– mondta Champagne.

A közlemény nem közölt részleteket a befektetésekről, a biztonsági aggályokról, és a neveken kívül semmilyen információt nem közölt a vállalatokról. 

A külföldi befektetésekről szóló törvényt – a kanadai befektetési törvényt – az év elején felülvizsgálták, hogy a javasolt külföldi befektetések nemzetbiztonsági felülvizsgálatát szigorítsák.

A törvény hatálya alá tartoznak azok a külföldiek, akik irányítást szereznek egy kanadai vállalkozás felett vagy akik új vállalkozást kívánnak alapítani az országban.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels.com/Cottonbro Studio)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.