Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A 444 ügyére reagált az orosz nagykövetség

A közlemény szerint a hírportál „az ukrajnai különleges katonai műveletről szóló pontatlan információk szisztematikus terjesztése miatt került a listára”.

Forrás: Telegram2024. 06. 26. 20:25
Az orosz nagykövetség épülete Budapesten. Forrás: Wikipédia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A nagykövetséget szólította meg a 444 magyar internetes portál azzal kapcsolatban, hogy felkerült az EU-tagállamok és az európai uniós médiaszolgáltatók azon médiumainak listájára, amelyekkel szemben válaszintézkedésekkel korlátozzák az Oroszországi Föderáció területéről történő műsorszolgáltatást és az internetes forrásokhoz való hozzáférést. Emlékeztetünk arra, hogy az orosz fél többször figyelmeztette az EU vezetőségét, hogy politikai indíttatású intézkedései nem maradnak válasz nélkül” – közölte Telegram-csatornáján Oroszország budapesti nagykövetsége.

A képviselet arra reagált posztjában, hogy Moszkva korlátozásokat vezetett be több európai médiumra vonatkozóan. A lista számos, a 444.hu-hoz hasonló kis blogot tartalmaz, de mellettük több nagyobb portál is megjelenik a listán, mint például az orf.at, a zeit.de vagy a faz.net.

Mint ismeretes, az orosz média zaklatása az Európai Unió és a kollektív Nyugat régóta tartó és szisztematikus gyakorlatává vált, amelynek politikai berendezkedése nem jön zavarba attól, hogy a konkrét hazai kiadványok és egyes újságírók elleni »célzott« korlátozások egyértelműen ellentmondanak a szólásszabadság elvének, amelyet buzgón védelmeznek

– áll a nagykövetség közleményében.

A képviselet hozzátette: „az Izvesztyija, a Rosszijszkaja Gazeta és a RIA Novosztyi kiadványokat érintő közelmúltbeli döntések korántsem az első ilyen jellegű ellenséges gesztus. Az orosz sajtó elleni korábbi offenzíva eredményeként például lehetetlenné vált a Rosszija 24 és a Russia Today televíziós csatornák sugárzása az EU területén, és az európai televíziós műsorszóró hálózatot alaposan »megvédték« az orosz csatornáktól”.

Válaszukban egyúttal leszögezték, „a magyar forrás az ukrajnai különleges katonai műveletről szóló pontatlan információk szisztematikus terjesztése miatt került a listára. Ennek megerősítése megtalálható a 444 számos publikációjában”.

Borítókép: Az orosz nagykövetség épülete Budapesten (Forrás: Wikipédia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.