Elképesztő videó a beszakadó autópályahídról

Az áradó folyóba zuhantak a gépjárművek Kínában, miután beszakadt egy autópályahíd. Sok a halott, több tucat embert nem találnak.

2024. 07. 20. 10:00
CHINA-SHAANXI-BAOJI-TORRENTIAL RAINS-RESCUE EFFORTS (CN)
A 2024. július 18-án készült légi drónfelvételen egy árvíz sújtotta út látható Kína északnyugati részén. (Fotó: Xinhua/Zhang Bowen) Fotó: Xinhua via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább tizenegy ember meghalt és harminc eltűnt, miután Kína északnyugati részében összeomlott egy autópályahíd az árvíz miatt – közölték a helyi hatóságok. A helyzet súlyosságát jól mutatja, hogy Hszi Csin-ping kínai elnök átfogó erőfeszítéseket kért a mentésben résztvevőktől. A helyszínről megdöbbentő felvételeket közöltek a világhálón. Néhány jármű egyszerűen a folyóba zuhant – jelentette a Xinhua hírügynökség.

Kína kritikus időszakot él át az árvizek tekintetében, a rengeteg csapadék gondokat okoz az ázsiai országban.

Sajtójelentések szerint több tucatnyian is eltűntek, miután Kínában a borzalmas áradások közepette összeomlott egy autópályahíd. Jelenleg is hatalmas kutatási akció folyik, mivel húsz autót és harminc embert továbbra sem találnak.

A kínai nemzeti tűzoltó- és mentőhatóság 859 emberből, 90 járműből, 20 csónakból és 41 drónból álló mentőcsapatot küldött a helyszínre.

Borítókép: Egy 2024. július 18-án készült légi drónfelvételen egy elárasztott út látható Kína északnyugati részén (Fotó: Xinhua/Zhang Bowen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.