Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Marad a szigorú biztonsági készültség Szerbiában

Újabb fegyverest fogtak el Belgrádban.

Forrás: MTI2024. 07. 02. 12:40
VUCEVIC, Milos
Belgrád, 2024. június 8. Milos Vucevic szerb miniszterelnök a nagy szerb nemzetgyûlésért tartott szertartáson a belgrádi Szent Száva-székesegyházban 2024. június 8-án. MTI/AP/Darko Vojinovic Fotó: Darko Vojinovic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány napig még vörös szinten tartják a biztonsági készültséget Szerbiában – közölte Milos Vucsevics miniszterelnök kedden a belgrádi Blic televízióban arra utalva, hogy a biztonsági készültséget megemelték, miután szombaton egy iszlám hitre áttért szerb férfi számszeríjjal sebesített meg egy, a belgrádi izraeli nagykövetséget őrző szerb csendőrt, aki önvédelemből lelőtte.

A szerb kormányfő hozzátette: a biztonsági szolgálatok a szélsőséges vallási szervezetek felderítését dolgoznak. Mint mondta: a hivatalos szervek azon dolgoznak, hogy felszámolják mindazokat a szélsőséges vallási szervezeteket, amelyek „a vallással és a hittel visszaélve akarnak bizonyos szélsőséges politikai és terrorista célokat megvalósítani”. 

Milos Vucsevics kiemelte, hogy az akció egyetlen nemzeti közösség vagy vallási felekezet ellen sem irányul. A szombati támadást Ivica Dacsics belügyminiszter a szerb állam ellen irányuló terrortámadásnak nevezte.

Vasárnap két férfit vettek őrizetbe a számszeríjas támadással összefüggésben, hétfőn pedig egy harmadik személyt is előállítottak, aki fegyverekkel teli táskával sétált be az egyik belgrádi rendőrőrsre. A férfi hátizsákjában számszeríjat, nyilakat, késeket, robbanófejet és nuncsakut is találtak. Ivica Dacsics közölte: a férfi az elfogása után azt mondta, védelmet keresett, mert a maffia üldözi.

Borítókép: Milos Vucsevics szerb miniszterelnök a nagy szerb nemzetgyűlésért tartott szertartáson a belgrádi Szent Száva-székesegyházban 2024. június 8-án (Fotó: MTI/AP/Darko Vojinovic)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.