Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Orbán Viktor a béke megteremtésének lehetőségéről tárgyal az ukrán elnökkel + videó

Dunda György, a Hír TV kárpátaljai tudósítója számolt be a legfrissebb ukrajnai eseményekről. Elmondta: Magyarország átvette az Európai Tanács soros elnöki tisztségét és ebben a csomagban Ukrajna fontos helyet tölt be.

Forrás: HirTV2024. 07. 02. 11:01
ORBÁN Viktor; ZELENSZKIJ, Volodimir
Kijev, 2024. július 2. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tárgyal Kijevben 2024. július 2-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor Kijevbe érkezett, a béke megteremtésének lehetőségéről tárgyal Volodimir Zelenszkijjel. Erről a Magyar Nemzet már korábban is beszámolt. Mint írtuk, az ukrán elnökkel egyeztet az ukrán fővárosban az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke. 

A megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége. Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij megtárgyalja a magyar–ukrán kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseit is

– tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az ukrán fővárosból.

A Hír TV-nek Dunda György kárpátaljai tudósító számolt be a legfrissebb eseményekről. Mint mondta: Magyarország átvette az Európai Tanács soros elnöki tisztségét és ebben a csomagban Ukrajna fontos helyet tölt be. Orbán Viktor miniszterelnök a békekeresésnek a fontosságára felhívta már a figyelmet korábban is.

Ezért nyilván ez is megköveteli azt, hogy Volodimir Zelenszkijjel is egyeztessen a békekeresés reményében

 – húzta alá Dunda.

Hozzátette, hogy egyre több olyan interjút jelentetnek meg, amelyben Zelenszkij a kompromisszum kereséséről beszél.

Borítókép:A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tárgyal Kijevben 2024. július 2-án. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.