Peking a békemisszió harmadik állomása

Szijjártó Péter szerint Kína azon államok élmezőnyébe tartozik, amelyek a leghatározottabban, a leghangosabban és a legelkötelezettebben lépnek fel a béke ügye mellett.

Forrás: Facebook2024. 07. 08. 6:42
HSZI Csin-ping; ORBÁN Viktor
Orbán Viktor Kínában Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mi, magyarok egy békeszerető nép vagyunk, olyan emberek, akik békére, egyensúlyra és harmóniára törekednek.” – erről írt a közösségi oldalán a Pekingben tartózkodó magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Kína pedig azon államok élmezőnyébe tartozik, amelyek a leghatározottabban, a leghangosabban és a legelkötelezettebben lépnek fel a béke ügye mellett

– tette hozzá Szijjártó Péter. A magyar tárcavezető a Facebookon közölte: „Peking a békemisszió harmadik állomása.”

Mint arról lapunk korábban már beszámolt, folytatódik Orbán Viktor miniszterelnök békemissziója; a kormányfő hétfő hajnalban Pekingbe érkezett.

A magyaroknak fontos, hogy Kína szorgalmazza a békét a világban

 – jelentette ki Orbán Viktor a miniszterelnök, ahol Hszi Csin-ping kínai elnökkel találkozott.

Mint ismert, egy nappal azután, hogy Orbán Viktor átvette az uniós soros elnökséget, a békemissziója részeként máris Kijevben találkozott az ukrán elnökkel. Határidőhöz kötött tűzszünet megfontolását kérte múlt keddi kijevi látogatásán Volodimir Zelenszkijtől. Pénteken pedig már Moszkvában egyeztetett a lehetséges béke feltételeiről  Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b3) és Hszi Csin-ping kínai elnök (j3) tárgyal Pekingben 2024. július 8-án. A kormányfő mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b2) és Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter (b4), valamint Máté János, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára (b5) és Bíró Marcell, a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója (b). (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.