Halálra ijesztette a tóban fürdőzőket ez a vadállat

Vérfagyasztó látványban volt része a minap az Erie-tóban fürdőzőknek: egy aligátor úszkált mellettük. A hatóságoknak egyelőre nem sikerült befogniuk a jószágot.

2024. 08. 08. 6:06
Aligátor
Aligátor (Forrás: Pixabay)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem mindennapi turistába botlottak a fürdőzők az Erie-tóban: egy aligátor úszkált mellettük – számol be róla a The New York Post amerikai napilap.

Először azt hittem, kamu. De aztán megláttuk a farkát és a testét. Elég ijesztő volt

– nyilatkozta a Go Erie helyi hírportálnak Stina Roach, a fenti videó készítője, aki reméli, a hatóságok megteszik a szükséges lépéseket, mielőtt valaki megsérül.

A fürdőzők hanyatt-homlok menekültek a tóból, a nagyjából másfél méteres hüllő pedig eltűnt, mielőtt az állatvédelmi hatóságok kiérkezhettek volna. A tó partján talált lábnyomokból azonban arra következtetnek, hogy továbbra is az Erie-tó hullámait élvezi.

A hatóságok csapdákat helyeztek ki az állat befogására, illetve táblákon figyelmeztetik a látogatókat, hogy ne menjenek a vízbe.

A gyanú szerint az aligátor, amely jóval melegebb klímához szokott, egzotikus háziállat lehetett, amelytől gazdája úgy szabadult meg, hogy a tóba engedte. A hatóságokat sürgeti az idő, a következő hetekben ugyanis annyira lehűlhet a víz, hogy az veszélyeztetné az állat életét.

Borítókép: Aligátor (Forrás: Pixabay)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.