Titkosított üzenetküldő fiókokat használt Trump merénylője

Külföldi székhelyű titkosított üzenetküldő platformokon regisztrált a Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt elleni merénylet elkövetője az esetet vizsgáló képviselőházi bizottság egyik tagja szerint. A törvényhozók további információkat várnak az FBI-tól.

2024. 08. 22. 13:30
Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt elnökjelöltjét a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei veszik körbe a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen 2024. július 13-án
Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt elnökjelöltjét a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei veszik körbe a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen 2024. július 13-án (Fotó: MTI/EPA/David Maxwell)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olyan titkosított üzenetküldő platformokat használt a Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt elleni merénylet elkövetője, amelyek székhelye külföldön, Belgiumban, Új-Zélandon és Németországban található – fedte fel Mike Waltz floridai republikánus képviselő, a Trump elleni merényletkísérletet vizsgáló kétpárti képviselőházi munkacsoport egyik tagja.

A képviselő szerint az ezeken a platformokon küldött üzenetek tartalmáról eddig nem sikerült túl sokat megtudni, azonban maga a tény, hogy az elkövető használta őket, kérdéseket vet fel.

Miért van szüksége egy 19 éves srácnak, aki egészségügyi asszisztens, olyan titkosított platformokra, amelyek nem is az Egyesült Államokban, hanem külföldön vannak, ahol a legtöbb terrorista szervezet tudja, hogy a bűnüldözőink számára nehezebb bejutni [a profilokba]? Ez a kérdés az első naptól kezdve foglalkoztat

– idézte Waltzot a Fox News amerikai televíziós hálózat.

A képviselők további tájékoztatást várnak az FBI-tól, amely Waltz reményei szerint fényt derít majd a Pennsylvania állambeli Butlerben tartott republikánus kampánygyűlésen történetekkel és az esemény „nevetségesen hibás” biztonsági tervével kapcsolatban.

A törvényhozók arra is választ szeretnének kapni, hogy az ügyben érintett titkosszolgálati ügynökök közül, akiket felelősségre kellene vonni, kik dolgoznak még mindig események biztosításán – írja a New York Post amerikai napilap.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt elnökjelöltjét a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei veszik körbe a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen 2024. július 13-án (Fotó: MTI/EPA/David Maxwell)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.