Migránsok akartak megszökni a madridi reptérről

Azután akartak elmenekülni, hogy közölték velük, haza kell menniük a származási országukba.

2024. 09. 02. 14:21
Passengers stand in terminal 4 of Adolfo Suarez Madrid–Barajas Airport in Madrid on July 19, 2024, amid massive global IT outage. Airlines, banks, TV channels and other business across the globe were scrambling to deal with one of the biggest IT crashes in recent years on July 19, 2024, caused by an update to an antivirus program. (Photo by OSCAR DEL POZO / AFP)
Utasok a Barajas reptéren Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

El akartak szökni az illegális migránsok a madridi reptérről. Azután próbáltak meg elmenekülni, hogy több ott töltött nap után közölték velük, vissza fogják küldeni őket származási országukba. A rendőrség három mauritánai férfival szemben intézkedett, akikkel még a szökési kísérlet előtt kisebb fizikai konfliktusba is kerültek, ami miatt erősítést kellett kérniük. 

A migránsok úgy próbálták elkerülni a kitoloncolást, hogy betörték a reptéri befogadószoba bezárt ajtaját, majd a folyosókon átrohanva keresték a kijáratot, de végül el tudták kapni őket. 

A szökési kísérletük aztán csaknem száz, szintén a Barajas reptéren tartózkodó illegális bevándorló zavargásához vezetett, akik az anyagi károk mellett néhány rendőrnek kisebb sérüléseket is okoztak. 

A madridi légikikötő megerősítette a hatósági jelenlétet, hogy elkerüljék az ehhez hasonló erőszakos eseményeket. 

Eközben a Baleár-szigetekhez tartozó Menorca egyik településén, Maóban egy marokkói migráns ellen intézkedtek a spanyol rendőrök, aki szexuálisan zaklatott az utcán egy nőt, aki vallomásában azt mondta, hogy a férfi megfélemlítő mondatokat mondott neki, valamint hátulról próbálta megragadni abból a célból, hogy az intim testrészeit megfogja.

A rendőrség több tanúvallomást is felvett a történtek kapcsán, majd a helyszín közelében lévő biztonsági kamerák által rögzített felvételeket is ellenőrizte. Végül sikerült azonosítani az agresszort, akit szexuális zaklatás gyanújával őrizetbe is vettek. 

Borítókép: Utasok a Barajas reptéren (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.