Nemcsak Ukrajnáért, Tajvanért is harcolt volna Trump merénylője

Katonákat toborzott Tajvan védelmére Kína ellen Ryan Routh, akit a Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje elleni merénylet miatt vettek őrizetbe a hatóságok Floridában.

2024. 09. 16. 14:32
FBI-ügynökök a Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje elleni merényletkísérlet helyszínén
FBI-ügynökök a Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje elleni merényletkísérlet helyszínén (Fotó: AFP) Fotó: Getty Images via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tajvani Idegenlégió (Taiwan Foreign Legion) címet viselő honlapon Nemzetközi Önkéntes Központ koordinátoraként szerepel Ryan Routh, akit a Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje elleni vasárnapi merénylet miatt vettek őrizetbe – számol be róla a CNN amerikai hírtelevízió.

Az már más kérdés, hogy a honlapon a csoport támogatójaként szereplő és a CNN által megkeresett személyek közül többen még csak nem is hallottak Routh-ról.

Az észak-karolinai származású, de néhány évvel ezelőtt Hawaiira települt férfi tavaly az X-en tett közzé egy posztot, amelyben azt írta, hogy több ezer, NATO által kiképzett afgán katonát tudna küldeni, akik segítenének Tajvan védelmében – írja a The Wall Street Journal amerikai napilap. Hasonló „felajánlást” tett a Haitin szolgáló nemzetközi rendőrség részére is, azonban nem lehet tudni, hogy bármelyik tervét valóra váltotta volna.

Mint arról beszámoltunk, nem csupán Tajvanra és Haitire, de Ukrajnába is afgán katonákat akart küldeni a korábban tetőfedő vállalkozóként dolgozó, 58 éves Routh, aki nem sokkal az orosz invázió után el is utazott a háborúban álló kelet-európai országba. Akár meghalni is kész lenne Ukrajnáért – fogalmazott akkoriban közösségimédia-posztjaiban a férfi. 

Borítókép: FBI-ügynökök a Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje elleni merénylet helyszínén (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.