Ettől az orosz bejelentéstől fájhat Zelenszkij feje

Az orosz csapatok 19 települést szabadítottak fel a Kurszki területen – közölte Apti Alaudinov vezérőrnagy, az Ahmat különleges erők parancsnoka. Vlagyimir Putyin szerint az ellenség méltó választ fog kapni, és az ország minden célját el fogja érni.

Forrás: Origo2024. 10. 12. 12:19
Az orosz védelmi minisztérium által 2024. augusztus 21-én közzétett  képen egy orosz Mi-35m-es támadóhelikopter száll fel az oroszországi Kurszk régió határvidékén (Fotó: AFP/ Orosz Védelmi Minisztérium)
Az orosz védelmi minisztérium által 2024. augusztus 21-én közzétett képen egy orosz Mi-35m-es támadóhelikopter száll fel az oroszországi Kurszk régió határvidékén (Fotó: AFP/ Orosz Védelmi Minisztérium)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kurszk irányában aktívan haladunk előre, az elmúlt időszakban majdnem két hónap alatt felszabadítottunk 19 települést” – mondta Alaudinov vezérőrnagy a Telegram-csatornáján közzétett videóban, írta az Origo.

Elmondása szerint az orosz csapatok az elmúlt két napban két települést kiürítettek, és további kettő kiürítése folyamatban van, jegyezte meg Alaudinov.

„Feljegyeztük, hogy egyes erők a határ túloldalán koncentrálódnak. Az persze még nem világos, hogy hol próbálják majd bedobni őket, hova mennek. De tény, hogy rögzítjük őket” – tette hozzá.

Az Ahmat különleges erők parancsnoka cáfolta az ukrán erők állítólagos sikereit a Belgorodi régióban, írta a RIA Novosztyi.

„Megpróbáltak áttörni ott egy területen, de akik életben és épségben maradtak, mondhatni eredménytelenül tértek vissza” – mondta Alaudinov.

Augusztus 6-án az Ukrán fegyveres Erők (AFU) egységei offenzívát indítottak az oroszországi Kurszki területen, de előre nyomulásukat megállították – közölte Valerij Geraszimov. Az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke hangsúlyozta, hogy a Kurszki területen a hadműveletet az ukrán erők legyőzésével és az államhatár elérésével fejezik be. Az orosz védelmi minisztérium szerint Kijev már több ezer katonát vesztett a kurszki harcok során.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a kijevi rezsim provokációt hajt végre, és válogatás nélkül lő polgári célpontokra is. Az államfő szerint az ellenség méltó választ fog kapni, és az ország minden célját el fogja érni.

Kurszkban, valamint a Belgorodi és a Brjanszki területen úgynevezett terrorellenes műveleti rendszert léptettek életbe a polgárok biztonsága érdekében.

Borítókép: Az orosz védelmi minisztérium által 2024. augusztus 21-én közzétett  képen egy orosz Mi–35m-es támadóhelikopter száll fel az oroszországi Kurszk régió határvidékén (Fotó: AFP/ Orosz Védelmi Minisztérium)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.