Házfoglaló migráns gyilkolt meg egy fiatal lányt Spanyolországban

A marokkói férfi nem fizetett bérleti díjat egy pamplonai családnak, akik jogi úton akarták kilakoltatni. Bosszúból gyilkolta meg a lányukat.

2024. 10. 11. 14:50
Catalan regional police forces Mossos d'Esquadra officers detain a suspect during a raid at an illegal cannabis plantation in Constanti, near Tarragona, early on June 27, 2024. Wearing bullet-proof vests, their faces covered, armed police staged a pre-dawn raid on several homes in southern Catalonia this month. But they weren't hunting extremists, they were raiding marijuana plantations. In this northeastern Spanish region, which has become a notorious European production hub for marijuana, guns are becoming more and more visible. This wealthy territory which borders France and has eight million residents, this region has gone from being a transit route for drugs to being a producer, mainly of marijuana. (Photo by Manaure QUINTERO / AFP)
Illusztráció Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meggyilkolt egy fiatal lányt egy marokkói migráns a spanyolországi Pamplonában.  Az észak-afrikai férfi hússzor szúrta meg a húszéves fiatalt a Rochapea negyedben, aki a helyi kórházban végül belehalt sérüléseibe. 

Az OkDiario című lap úgy tudja, hogy a gyilkosnak a lány családja adott bérbe egy szobát, amiért azonban már jó ideje nem fizetett, ezért jogi úton akarták őt kitenni onnan. Az is kiderült, hogy korábban már tizenkét rendőrségi ügye is volt, különböző bűncselekményeket követett el, amik között szexuális zaklatás és zsarolás is volt. 

Az áldozat családja múlt vasárnap jelentette őt fel a rendőrségen birtokháborítás miatt, hogy megkezdhessék a kilakoltatási procedúrát. 

A marokkói emiatt annyira dühös lett, hogy rátámadt a lakás tulajdonosára és párjára is, ezt követően fenyegető üzenetekkel bombázta őket, végül betört a lányuk szobájába, és könyörtelenül meggyilkolta. 

Pamplonában és Vitoria-Gasteizben a helyiek, valamint különböző női szervezetek demonstrációkat szerveztek csütörtökön, hogy elítéljék a történteket és kifejezzék együttérzésüket a családdal. 

Nem sokkal a fiatal lány meggyilkolása után egy másik marokkói migráns egy kiskorút zaklatott szintén Pamplona városában. A rendőrség őrizetbe vette a 25 éves férfit, aki, mint kiderült, csütörtök délelőtt egy 17 éves lányt zaklatott szexuálisan a nyílt utcán úgy, hogy engedély nélkül megfogta a fenekét. A tini azonnal felhívta a rendőrséget, bevitték a kapitányságra, és felvették a vallomását, ami alapján sikerült megtalálni a zaklatót. 

Madridban eközben szabadon engedett a bíróság nyolc kísérő nélkül Spanyolországba érkezett kiskorú illegális migránst, akiket szeptember 18-án vett őrizetbe a rendőrség, miután erőszakoskodtak több felügyelőjükkel a Casa de Campóban található befogadóközpontban. Az El Mundo című újság arról számolt be, hogy 

a fizikai támadások mellett a fiatalok halálosan meg is fenyegették a létesítmény igazgatóját és igazgatóhelyettesét. 

A történtek súlyossága ellenére azonban most mindannyiukat visszavitték a befogadóállomásra, és semmilyen óvintézkedést nem rendeltek el velük szemben. 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.