Hídról akart lelökni egy turistát két migráns Spanyolországban

A két marokkói támadó közül az egyiknek már korábban is volt egy rendőrségi ügye.

2024. 10. 04. 21:21
French CRS riot police officers secure the area outside the Parc des Princes stadium ahead of the UEFA Champions League quarter final first leg football match between Paris Saint-Germain (PSG) and FC Barcelona in Paris on April 10, 2024. Security has been"considerably reinforced" ahead of the match, after a "threat" from the Islamic State group, French Interior minister said. Adding the jihadist group had threatened all the quarter-final matches on April 9 and 10, not just PSG's first leg clash with Barcelona at the Parc des Princes. (Photo by FRANCK FIFE / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hídról próbált meg lelökni egy turistát két migráns a spanyolországi Barcelona városközpontjában. A katalán rendőrség, a Mossos d’Esquadra letartóztatta a két marokkói férfit, akik ki akarták rabolni áldozataikat. 

A támadók kivárták a megfelelő pillanatot és egy mozdulattal letépték az egyik turista nyakában lévő aranyláncot. 

Meglepetésükre azonban a kirándulók nem hagyták őket elmenekülni, hanem megpróbálták visszaszerezni az ékszert, ettől viszont az egyik migráns annyira agresszív lett, hogy megragadta egyiküket és megpróbálta lelökni a 15 méter magas hídról.

Az áldozat félig már a levegőben lógott, amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, ennek köszönhető, hogy végül nem történt tragédia. A Mossos ügynökei azért voltak a közelben, mert más barcelonai nyaralók is bejelentést tettek percekkel a történtek előtt arról, hogy ki akarták, vagy ki is rabolták őket. Kiderült, hogy ugyanez a két férfi volt a tolvaj. 

A hatóság tájékoztatása szerint az egyik bevándorló büntetlen előéletű, a másiknak viszont korábban már volt egy rendőrségi ügye. Most pedig nemcsak rablás, hanem gyilkossági kísérlet miatt tartóztatták le őket, ráadásul mivel az őket elfogó rendőrök elől is megpróbáltak elszökni, ezért is felelősségre vonják őket. A bíróság már el is rendelte előzetes letartóztatásukat. 

A történtek kísértetiesen hasonlítanak egy tavaly március 15-én történt rablásra, amikor szintén Barcelona belvárosában egy 25 éves kanadai turistát löktek le az egyik hídról, aki a Barcelona–Real Madrid meccsre szeretett volna eljutni. A fiatal férfi nem élte túl a támadást. 

Barcelona épp a közelmúltban került fel a Reddit közösségimédia-platform feketelistájára, amely a legkevésbé ajánlott európai turisztikai célpontokat tartalmazza. 

A felhasználók ezen a fórumon arra hívják fel egymás figyelmét, hogy annyira sok a többségében más országokból származó zsebtolvaj Barcelonában, hogy már szinte nem lehet egy normális, békés nyaralást eltölteni a katalán fővárosban. 

Borítókép: Illusztráció. Rendőrök Barcelonában (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.