Már Manfred Webernek is kezd kínos lenni Magyar Péter

Váratlanul és kényelmetlenül érte Manfred Webert a Magyar Péter mentelmi ügyével kapcsolatos érdeklődésünk.

2024. 10. 02. 20:49
Manfred Weber az Európai Parlamentben 2024.10.01-én
Manfred Weber az Európai Parlamentben 2024.10.01-én Forrás: X/Manfred Weber
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) vezetője részt vett az Európai Parlament elnökéből és a képviselőcsoportok elnökeiből álló Elnökök Értekezlete ülésén, a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítójának így sikerült elcsípnie. A német politikus mindaddig szívesen állt a sajtó rendelkezésére, míg fel nem tettük Magyar Péterrel és a mentelmi ügyével kapcsolatos kérdésünket. 

A kérdés hallatán a frakcióvezetőnek hirtelen elfogyott az ideje, amit a sajtónak szánt, és kínos mosollyal csak annyit mondott, „beszéljünk erről egy másik alkalommal”.

 

Manfred Weber az Elnökök Értekezletének ülésén 2024.10.02-án.
Manfred Weber az Elnökök Értekezletének ülésén 2024.10.02-án. (Fotó: Magyar Nemzet)

Ahogy arról a Magyar Nemzet is beszámolt, hatalmas botrányt kavart Magyar Péternek az Ötkert szórakozóhelyen történt balhéja, amely elindította a mentelmi jogának felfüggesztésével kapcsolatos procedúrát. Több szemtanú egybehangzó állítása szerint a kérdéses estén Magyar nagy mennyiségű ital elfogyasztása után minősíthetetlenül viselkedett. A történtekről a jelenlévők több videófelvételt is készítettek, Magyar az egyik férfi kezéből erőszakkal ki is vette a telefonját, majd, miután a biztonságiak kivezették a klubból, a Dunába dobta a készüléket. Magyar Péter botránya ügyében garázdaság és rongálás miatt, több feljelentést követően, már aznap megindult a rendőrségi nyomozás. Az ügy végül, mivel Magyarnak mentelmi joga van, átkerült a Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF), amely lopás gyanújával egy hete, csütörtökön kérvényezte az ellenzéki politikus mentelmi jogának felfüggesztését az Európai Parlament elnökénél. Magyar Péter továbbra sem hajlandó megválni a mentelmi jogától, annak ellenére, hogy az előző kampányban több helyszínen is azt hangoztatta, hogy eltörölné azt.

Köztudott, hogy Manfred Weber sem teljesen feddhetetlen, hiszen a politikus inkább a korrupciós botrányairól híres. Az EPP vezetője trükkös eszközökkel, joghézagokat kihasználva legalább négyszázezer eurót vágott zsebre jogosulatlanul az európai adófizetők pénzéből. Az Európai Parlament képviselői 2019-ben minden hónapban 4332 euró, azaz hozzávetőleg 1,4 millió forintnyi összeget kaptak általános költségtérítésként, az iránymutatás szerint elsősorban egy hivatalos iroda fenntartására. Az ügyeskedő néppárti politikus pedig a saját családi házát nevezte ki pártirodának, hogy ez az összeg is nála maradhasson.

Weber Wildenbergben lévő házában a földszinti részt keresztelte át irodának, nyilvánvalóan azért, hogy így saját maga vághassa zsebre azt a pénzt is, amit irodabérletre kellene fordítania – írta meg a V4NA. A hírügynökség újságírói a saját szemükkel látták Wildenbergben, Weber még arra sem vette a fáradságot, hogy kiírja a kapura, ez az ő képviselői irodája.

Weber irodának használt háza (Holunderweg 9a, 93359 Wildenberg)
Weber irodának használt háza (Holunderweg 9a, 93359 Wildenberg) Fotó: V4NA

 

Borítókép: Manfred Weber az Európai Parlamentben 2024. 10. 1-jén (Forrás: X/Manfred Weber)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.