Templom után egyetemet foglaltak el a migránsok Brüsszelben

A hivatalosan kiutasított illegális bevándorlók ezzel akarják kikényszeríteni a tartózkodási engedélyük megadását – írja az Erdély.ma.

Forrás: erdély.ma2021. 02. 10. 7:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszelben a hatóságok továbbra tétlenül nézik azokat a törvénytelen akciókat, amelyekkel az országból kiutasított migránsok próbálják magukra felhívni a figyelmet – írja az oldal.

A Belgiumban csak „Sans-papiers”-nak (tartózkodási engedély nélkülieknek) nevezett csoport, valójában

a hivatalosan kiutasított illegális bevándorlók, tegnap már a Brüsszeli Szabadegyetem (ULB, Université Libre de Bruxelles) épületének egy részét is elfoglalták, ezzel akarják kikényszeríteni a tartózkodási engedélyük megadását.

A brüsszeli Begijnhofkerk-templomot a múlt hét óta megszálló migránsok először az aulába hatoltak be, majd több termet is blokád alá vettek. Az ixelles-i (brüsszeli városrész) központú egyetem K épületében jelenleg is legalább száz illegális tartózkodik, míg többtucatnyian várakoznak kint. Ők a pandémiára hivatkozva döntöttek úgy, hogy kint várnak. „Nem akarunk itt egy koronagócpontot létrehozni” – mondta az egyik tiltakozó.

A múlt vasárnap óta tartó épületfoglalási hullám egy újabb fejezete az egyetem elfoglalása.

Bár a tiltakozók ígéretet kaptak az illetékes államtitkártól, hogy ezzel a megmozdulással semmilyen külön eljárásban nem fognak részesülni, a tiltakozók kitartanak és az a válaszuk, hogy „Akkor mi sem adjuk föl és majd újabb épületek foglalunk el”.

Korábbi cikkünkben arról számoltunk be, hogy a migránsok által elfoglalt brüsszeli templomban jártunk. Az épület napok óta illegális bevándorlók lakhelye, ahova most a Magyar Nemzet munkatársát is beengedték. Riportunk Brüsszelből.

Egy másik cikkünkben arról is írtunk, hogy a brüsszeli tömegközlekedési vállalat törli a migránsok által uralt városnegyeden áthaladó járatát: Brüsszel egyes kerületeibe már a buszosok se mernek bemenni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.