A Szamos-parton nyitja újra kapuit a kolozsvári színház

Rendhagyó helyszínen, az intézmény Szamos-part melletti udvarán felállított színpadon lehet újra találkozni a kolozsvári színház művészeivel június végén, és júliusra is tervezik a kültéri előadások folytatását. Ez utóbbiak meglepetés előadások lesznek, melyekről a színház honlapján és Facebook-oldalán teszik majd közzé az információkat.

Magyar Nemzet
2020. 06. 16. 19:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három hónapos kényszerszünet után, miközben a Kolozsvári Állami Magyar Színház online vetítette korábbi nagysikerű előadásait, ebben a hónapban két-két alkalommal lesz látható a Homemade és a Concord Floral című előadás. A Homemade június 26-án és 27-én este hét órától, míg a Concord Floral június 28-án és 29-én este kilenc órától van műsoron.

A Homemade projekt egy kutatással egybekötött alkotói folyamat, amely a romániai családok jelenlegi helyzetéről indít párbeszédet úgy, hogy folyamatosan figyel az esemény résztvevőire.

A középiskolás diákokat felvonultató Concord Floral olyan általános érvényű témákat boncolgat, mint a bűntudat, a szexualitás, a meggondolatlan gesztusaink visszavonhatatlan következményei, az elkerülhetetlen közösségi létben rejlő magány, s teszi mindezt ennek a különleges generációnak a szemszögéből.

A színház felhívja a nézők figyelmét, hogy a járványügyi intézkedések miatt a helyek száma korlátozott, ugyanakkor arra kérik a közönséget, hogy mindannyiunk egészségének védelmében tartsák be a járványügyi előírásokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.