időjárás 7°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

Svábok a jelenben és egy bolgár vallomásai

Magyar Nemzet
2020.09.25. 10:55
Svábok a jelenben és egy bolgár vallomásai

A Budavári Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat és a Budavári Német Nemzetiségi Önkormányzat kettős könyvbemutatót szervez ma 15 órakor a Virág Benedek Házban. Az eseményen Doncsev Toso Az alkony harmatcseppjei című könyvének, valamint Bihari Zoltán szerkesztő Mi, svábok című könyvének ismertetésére kerül sor.

A Doncsev Toso szociológussal, íróval, fordítóval, volt államtitkárral (első Fidesz-kormány), a Haemus kétnyelvű kulturális és társadalmi folyóirat alapítójával a beszélgetést Mészáros Márton kulturális újságíró vezeti, és az író az Egy bolgár vallomásai című korábbi, majd tavasszal megjelenő új könyvéből is felolvas részleteket.

A számtalan magyar és bolgár állami, irodalmi és akadémiai elismeréssel kitüntetett Doncsev köteteit a Napkút Kiadó jelenteti meg. A Bolgár Borok Nagykövetsége jóvoltából bolgár borokat is kóstolhatunk a rendezvényt követő állófogadáson.

A Mi, svábok című kötetet a Nemzeti Értékek Könyvkiadó jelenteti meg. A könyv szerzője elsősorban a jelenre koncentrál, személyes történetek mellett egy-egy település közösségi életét is bemutatja, beleértve a helyi német közösség történetét, mai tevékenységét, intézményeit, szervezeteit és tárgyi emlékeit.

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Mi lesz a program?

Online tartalmakkal vár a Fővárosi Állat- és Növénykert

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.