Három kisfesztivált rendeznek Szentendrén

Szentendre tárt kapukkal hívja kalandra a nézőket. Három ingyenes kisfesztivált rendeznek udvarokban és a Dunakorzón augusztus első felében. A fiatal alkotókra és izgalmas produkciókra nyitott közönség igazi csemegéket kap a művészetek városában.

2022. 08. 06. 8:41
Forrás: bobal-photography
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három kisfesztivált hívott meg Lőrinczy György, a Szentendrei Teátrum igazgatója a teátrum nagy tradícióira épülő, nyári programsorozatába, amelyek nagyrészt ingyen látogathatók, sok eseményhez csak regisztrálni kell. A három rendezvény egymást követi, de nagyon eltérő a tematikájuk. Az 5 éves az IZP egy kortárs táncünnep, a Barokk udvarlás pedig a régi hangszereken előadott barokk muzsika hétvégéje. Mindkettő felvállaltan közönséget keres. A Nyílt Fórum viszont szakmai rendezvény, ám részt vehetnek rajta a színházi műhelymunka iránt érdeklődők is. Mindenhol rövid programok lesznek, hisz a Teátrum a legfontosabbnak a közönség igényeit tartja minden egyéb, szakmai szempont mellett. Ezen a héten mindennap este hat órától lehet részt venni a Nyílt Fórum felolvasószínházi estéin, a Barlang kertjében. 

Az 5 éves az IZP című kortárs táncünnep ma kezdődik, és jövő hét keddig tart. Esténként nyolc órától a Városháza udvarán tíz koreográfiát láthatnak a nézők. Szombattól sétás táncperformanszokkal találkozhatnak a Dunakorzón, amely szintén egy ingyenes, csak regisztrációt igénylő kisfesztivál. 

A harmadik, a Barokk udvarlás zenei hétvégéje, augusztus 11-től 14-ig tart. Délután öttől ingyenes, korhű kamarakoncertekbe futhatnak bele a látogatók a szentendrei belvárosban. Majd esténként a Városházán már belépőjegyes opera- és nagykoncerteket láthatnak. A három nap három tematikára épül: a péntek az olasz barokké, Vivaldi és Pergolesi dallamaival, a szombat a német barokké, a csodálatos Bach és Telemann napja, a vasárnap az angol és a francia barokké, Händel és Purcell remekműveivel.

Borítókép: Izgalmas koreográfiákkal várja közönségét az IZP táncünnep (Fotó: Bobal-photography)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.