időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

A jövőben a Petőfi Média Group gyártja a Petőfi TV és Rádió tartalmait

Magyar Nemzet
Forrás: Index
2022.09.30. 17:00 2022.09.30. 21:49
A jövőben a Petőfi Média Group gyártja a Petőfi TV és Rádió tartalmait

A Petőfi Média Group veszi át a Petőfi Rádió és a Petőfi TV műsorainak gyártását. A Petőfi Média Group a Petőfi Kulturális Ügynökséghez (PKÜ) tartozik, ami a Magyar Kultúráért Alapítvány egyik cége. Az alapítvány munkáját felügyelő kuratórium elnöke Demeter Szilárd. – Nem akarok főszerkesztő lenni. Megvannak az erre alkalmas szakemberek, én a kuratórium elnökeként az irányvonalakat tudom meghatározni számukra – fogalmazott az Indexnek adot interjúban, ahol kifejtette: saját forrásaikból egészítik ki a gyártási költségeket. 

A továbbiakban tehát két forrásból finanszírozódik a munka, az egyik a közmédia, míg a másik a Magyar Kultúráért Alapítvány. 

– Ezért is lehetünk kevésbé érzékenyek a reklámidőkre – emelte ki Demeter Szilárd, aki emlékeztetett a PKÜ és a közmédia együttműködésére, amely értelmében megállapodást kötöttek, hogy a Petőfi-bicentenáriumban dolgozzanak együtt. 

 

A munka során kiderült a közmédia és saját számunkra is, hogy bármennyire egy követ fújunk, olyan belső kommunikációs párhuzamosságok jelentkeztek, amelyek inkább akadályoztak, mintsem segítették volna az ügy előrehaladását 

– magyarázta a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója. – A kommunikációs és rendszerlogikai nehézségek feloldására az a megoldás született, hogy a Petőfi-bicentenárium eseménysorozatának üzenetének minden rétegét hatékonyabban tudjuk átadni, ha

 a közmédia külsős gyártásban a Petőfi Média Grouppal készítteti el a Petőfi Rádió és TV tartalmait.  

A jövővel kapcsolatban Demeter Szilárd kijelentette: akik háttéremberként, szerkesztőként, műsorvezetőként dolgoztak, a továbbiakban a Petőfi Média Groupnál folytatják a munkát. – Úgy gondolom, hogy a Petőfi-bicentenárium óriási lehetőség arra, hogy visszacsábítsuk a saját kultúránkba a befogadókat – fogalmazott a főigazgató. 

Azt kértem a leendő irányítóktól, vezetőktől, hogy állítsák a magyar zene és a magyar popkultúra szolgálatába ezt a két csatornát.

Borítókép: Demeter Szilárd, a Petőfi Kulturális Ügynökség igazgatóságának elnöke, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.