A jövőben a Petőfi Média Group gyártja a Petőfi TV és Rádió tartalmait

A közmédia külsős gyártásban a Petőfi Média Grouppal készítteti el a Petőfi Rádió és TV tartalmait.

Magyar Nemzet
Forrás: Index2022. 09. 30. 17:00
DEMETER Szilárd
Tordas, 2022. augusztus 17. Demeter Szilárd, a Petőfi Kulturális Ügynökség igazgatóságának elnöke, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója A helység kalapácsa című televíziós film forgatásáról tartott sajtótájékoztatón a tordasi Westernfaluban 2022. augusztus 17-én. Dombrovszky Linda filmje, Petőfi Sándor azonos című komikus eposzának adaptációját a tervek szerint jövő januárban mutatják be a Duna televízióban a Petőfi-bicentárium alkalmából. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Petőfi Média Group veszi át a Petőfi Rádió és a Petőfi TV műsorainak gyártását. A Petőfi Média Group a Petőfi Kulturális Ügynökséghez (PKÜ) tartozik, ami a Magyar Kultúráért Alapítvány egyik cége. Az alapítvány munkáját felügyelő kuratórium elnöke Demeter Szilárd. – Nem akarok főszerkesztő lenni. Megvannak az erre alkalmas szakemberek, én a kuratórium elnökeként az irányvonalakat tudom meghatározni számukra – fogalmazott az Indexnek adot interjúban, ahol kifejtette: saját forrásaikból egészítik ki a gyártási költségeket. 

A továbbiakban tehát két forrásból finanszírozódik a munka, az egyik a közmédia, míg a másik a Magyar Kultúráért Alapítvány. 

– Ezért is lehetünk kevésbé érzékenyek a reklámidőkre – emelte ki Demeter Szilárd, aki emlékeztetett a PKÜ és a közmédia együttműködésére, amely értelmében megállapodást kötöttek, hogy a Petőfi-bicentenáriumban dolgozzanak együtt. 

 

A munka során kiderült a közmédia és saját számunkra is, hogy bármennyire egy követ fújunk, olyan belső kommunikációs párhuzamosságok jelentkeztek, amelyek inkább akadályoztak, mintsem segítették volna az ügy előrehaladását 

– magyarázta a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója. – A kommunikációs és rendszerlogikai nehézségek feloldására az a megoldás született, hogy a Petőfi-bicentenárium eseménysorozatának üzenetének minden rétegét hatékonyabban tudjuk átadni, ha

 a közmédia külsős gyártásban a Petőfi Média Grouppal készítteti el a Petőfi Rádió és TV tartalmait.  

A jövővel kapcsolatban Demeter Szilárd kijelentette: akik háttéremberként, szerkesztőként, műsorvezetőként dolgoztak, a továbbiakban a Petőfi Média Groupnál folytatják a munkát. – Úgy gondolom, hogy a Petőfi-bicentenárium óriási lehetőség arra, hogy visszacsábítsuk a saját kultúránkba a befogadókat – fogalmazott a főigazgató. 

Azt kértem a leendő irányítóktól, vezetőktől, hogy állítsák a magyar zene és a magyar popkultúra szolgálatába ezt a két csatornát.

Borítókép: Demeter Szilárd, a Petőfi Kulturális Ügynökség igazgatóságának elnöke, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.