Megnyitott a János Vitéz park

Okostelefonnal végigjárható Várostörténeti Digitális Túraútvonalat adtak át, megnyitott a János Vitéz park és kétnyelvű versautomata kapott helyet a főtér közelében. Számos új, a térség turizmusának fellendülését támogató projekt valósult meg Kiskőrösön. Elkészült a város első turisztikai kisfilmje is, ami a legizgalmasabb helyi látnivalókon és helyszíneken kalauzolja végig a nézőit.

Magyar Nemzet
2023. 01. 23. 18:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2022–23-as Petőfi 200 programsorozat kapcsán Kiskőrös turisztikai fejlesztések sorát valósította meg; új kiállítást mutatott be a Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeum, a János Vitéz Látogatóközpont helyszíne pedig egy játszóparkkal is kiegészült. 

A város történetével egy QR-kódokkal ellátott, szórakoztató, digitális túraútvonalon keresztül ismerkedhetnek meg a látogatók. A Petőfi szülőház szomszédságában lévő műfordítói szoborpark bejáratánál elhelyezett versautomatán pedig több nyelven hallgathatják meg a legismertebb Petőfi-verseket.

Megújult a város turisztikai weboldala, amely a kiskőrösi kistérség kulturális, gasztronómiai és természeti élményeit egységes arculattal, átlátható és felhasználóbarát formában mutatja be. A honlap és arculat megújításáért a Mitte Communications felelt. A hétvégi kikapcsolódásra vágyó belföldi turisták szálláslehetőségeket és egy speciális csomagajánlatot is megismerhetnek a honlapon. A kiskőrösi kedvezményekkel olyan kulturális és szabadidős intézmények látogathatók, mint a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum, a Képzőművészeti és Néprajzi Látványtár, a Szlovák Tájház, a János Vitéz Látogatóközpont és a Rónaszéki Fürdő.

A város első turisztikai ajánló filmjének tervezése és kivitelezése a MITTE feladatai közé tartozott. 

A dinamikus vágásokra, feliratokra és grafikákra épülő videó egy fiatal család szemszögéből mutatja be azokat a kulturális, gasztronómiai és hagyományőrző programokat, amelyek különlegessé teszik Kiskőrös városát. 

A film a Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeum új kiállításától kezdve a hagyományőrző Szlovák Tájházon át a gyógyvízminősítéssel rendelkező fürdőn keresztül az országszerte ismert kiskőrösi borkultúráig kalauzol végig egy, a városban töltött hosszú hétvége sokszínű programjain. A látogatók nemcsak Kiskőrös, de a térség természeti értékeit is élvezhetik a környékbeli gyalogos és kerékpárutakon, valamint lovas farmokon.

További információk Kiskőrös turisztikai honlapján érhetők el.

Borítókép: Kiskőrös verspad (Fotó: Kiskőrös)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.