időjárás 5°C Emánuel 2023. március 26.
logo

Újra átélhetjük Mága Zoltán újévi koncertjét a Duna TV-n

Magyar Nemzet
Forrás: Budapesti Újévi Koncert iroda
2023.01.28. 10:33 2023.01.28. 10:46
Újra átélhetjük Mága Zoltán újévi koncertjét a Duna TV-n

A béke, a szeretet és az összefogás jegyében rendezett, 2023-as évet köszöntő XV. Budapesti újévi koncert január 29-én vasárnap, 21.25 órakor, a második része február 5-én lesz látható a Duna TV-n.

Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész az idei év első napján dupla teltházas koncerttel köszöntötte az új esztendőt a Papp László Budapest Sportarénában, amelyről televíziós felvétel készült, hogy azok is részesei lehessenek Európa egyik legnagyobb újévi koncertjének, akik személyesen nem tudtak jelen lenni a XV. Budapesti újévi koncerten. A koncertre a köszönet, a társadalmi megbecsülés és a tisztelet jelképeként meghívást kaptak egészségügyi és rendvédelmi dolgozók, valamint pedagógusok is.

Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész újévi koncertjének legfontosabb társadalmi üzenet volt, hogy a szomszédos országunkban zajló háború mielőbb véget érjen és az egész világot megrázó gazdasági válság elmúljon, továbbá a fegyverek helyett a béke és a szeretet uralkodjon. A gálakoncert egyik legmeghatóbb és legemelkedettebb pillanata volt, amikor a világ magyarságának lélekegységét jelképezve kárpátaljai, erdélyi, vajdasági és felvidéki, valamint magyarországi gyermek és felnőttkórusok kíséretében, gyerekhuszárok bevonulása mellett Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas operaénekes a Szép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország című dalt énekelte el.

A XV. Budapesti újévi koncert emelkedettségét és ünnepi méltóságát jelképezve színpadra lépett többek között a Kossuth-, és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Rost Andrea és a szintén Kossuth-díjas operaénekes, Sümegi Eszter, valamint a Kossuth-díjas színészlegendák, Esztergályos Cecília, Molnár Piroska, Balázs Péter, Bodrogi Gyula és Lukács Sándor, akik Kányádi Sándor Csendes pohárköszöntő újév reggelén című versét mondták el. A koncert sztárvendégeként lépett színpadra az Egyesült Államokból érkezett Sheléa Melody McDonald és hatalmas vastaps fogadta a magyar zenei előadóművészet egyik legnagyobb csillagát, a cigánydal éneklés koronázott királynőjét, a Kossuth-díjas Bangó Margitot is, aki elnyerte a budapesti újévi koncert gáladíját is.

A hagyomány folytatásaként Mága Zoltán a szegedi gyermekklinikának és az irgalmasrendi kórháznak egy-egy nagy értékű orvosi műszert adományozott.

A szeretet hegedűseként is nevezett Mága Zoltánnal immár másfél évtizede köszöntik telt ház előtt a legnevesebb hazai sztárok és rangos előadóművészek, elismert világsztárok az új évet az Arénából. A látványos gálakoncert lélekemelő pillanatainak most a Duna Televíziónak köszönhetően részesévé válhat Magyarországon, a Kárpát-medencében és a tengerentúlon egyaránt.

– Most újra imádkoznunk kell, hogy a háború borzalma véget érjen, és az egész világot megrázó gazdasági válság elmúljon. Világunk csak akkor lehet szép és szabad, ha a fegyverek és az erőszak helyett a béke és a szeretet uralkodik – mondta Mága Zoltán idei újévi koncertjén, hozzáfűzve: – Kívánom, legyen valódi béke, szeretet és összefogás, és persze szabadság és egyetértés, hogy a 2023-as év valóban elhozza a szeretetteljes békét és a valódi összefogást, amelyre nemcsak hazánknak, Magyarországnak, hanem egész Európánk és a világnak is nagy szüksége van! A Liszt Ferenc-díjas művész ünnepi beszédét azzal a kívánságával zárta:

Minden ember találjon megnyugvást, töltse be szívét a szeretet, és a fegyverek örökre némuljanak el!

Borítókép: Mága Zoltán (Fotó: Budapesti Újévi Koncert Iroda)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.