Elindult a Kultúrpajta- és Tündérkert-hálózat új honlapja

Közösséget, vidámságot, történeteket, történelmet, hagyományt és tudást találhatunk a most elindult Pajta.kultura.hu oldalon. Emellett események között böngészhetünk, részt vehetünk vásárokon, kézműves-foglalkozásokon, koncerteken, táncházakban és összművészeti előadásokon, melyekre közel száz Kultúrpajta vár minket szerte a Kárpát-medencében.

Magyar Nemzet
Forrás: Kultúra.hu, Pajta.kultúra.hu2023. 04. 16. 15:00
Kultúrpajta- és Tündérkert hálózat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Petőfi Kulturális Ügynökség új honlapján kultúrtörténeti tárgyú írásokat, programajánlót és közösséget találhatnak a látogatók. A Kárpát-medencei Kultúrpajta- és Tündérkert-hálózatot összefogó honlap gazdag tartalmából inspirációt meríthetünk és ötleteket a hétvégi programhoz, de helytörténeti érdekességeket is megtudhatunk.

Kultúrpajta- és Tündérkert-hálózat
A Kultúrpajta- és Tündérkert-hálózat egyik épülete, a Dobronoki György-ház a Muravidéken. Fotó: Pajta.kultura.hu

A Kovács Gyula göcseji erdész által indított Tündérkertek között barangolva az oldalra látogatók megismerhetik őshonos gyümölcsfáinkat és a magyar fajták történetét, a hagyományokat mentő, pótolhatatlan kertekben a Kárpát-medencei magyar kultúra elkötelezett őrzőivel találkozhatnak.

A Kultúrpajta- és Tündérkert-hálózat új oldalán számos érdekességet olvashatunk

Petőfi körtefái pedig helytörténeti-kultúrtörténeti utazásra hívják az érdeklődőket. A saját falujuk legjellemzőbb gyümölcsfáit és néprajzi örökségét összegyűjtő közösségek a nemzeti kultúránk mikrotörténelmi értékeit és az agrártörténelmünk érdekességeit mutatják be.

Így például szó esik a magyar selyemhernyó-tenyésztésről, a szőlőkultúrát teljesen átrajzoló filoxérajárvány elleni küzdelemről és a Petőfit és vándorlásait körüllengő mítoszokról is.

A program és az oldal a Magyar Kultúráért Alapítvány és a Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Program Ideiglenes Kollégiuma, valamint a Petőfi Kulturális Ügynökség közös támogatásával jött létre. A Pajta.kultura.hu folyamatosan frissülő tartalmaival egész évben várja a látogatókat.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pajta.kultura.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.