A Bozsik Yvette Társulat is szerepel a színházi olimpián

Tadashi Endo butoh-koreográfiáját táncolja a Bozsik Yvette Társulat május 16-án 19 órától a Nemzeti Táncszínházban, ezúttal a 10. Nemzetközi Színházi Olimpia eseménysorozat részeként.

Magyar Nemzet
Forrás: Szinhaz.org2023. 05. 07. 21:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A HA DO című butoh-előadást Tadashi Endo Brazília és Németország után Magyarországon mutatta be 2019-ben a Bozsik Yvette Társulat. A közös bemutató egy hároméves együttműködés végeredménye Tadashi Endo és a Bozsik Yvette Társulat között, melyet több intenzív butoh-workshop előzött meg Budapesten – emlékeznek vissza a folyamatra az alkotók. Az elkészült és a színházi olimpia programjában is szereplő előadás pedig nem más, mint a modern kori háborúk szenvedőinek és halottainak mementója.

 A produkció premierjét 2019-ben tartotta a társulat (Forrás: Színház.org)

 

„Hol lelhetnek az emberek igazi otthonra? Talán ott, ahol szeretetet és biztonságot találnak? Ez lehet az oka az egész életünkben tartó folytonos bolyongásnak?” – mondja az előadásról Tadashi Endo világhírű koreográfus, aki az egyik legnagyobb ma élő butoh táncos és koreográfus, mesterei a butoh tánc létrehozói és ikonikus alakjai, Tatsumi Hijikata és Kazuo Ohno voltak. 

Az egyfelvonásos, körülbelül hetvenperces produkció korhatár nélkül megtekinthető május 16-án 19 órától a Nemzeti Táncszínházban.

 

Programok, rekordok, riportok a Kultúrnemzet színházi olimpiai gyűjtőoldalán! Kattintson IDE
 

Borítókép: Jelenet a HA DO című előadásból (Forrás: Színház.org)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.