Hahó, Öcsi!, avagy klasszikus és modern egy mesében

A Hír TV Szélesvásznú történelem sorozata ezen a szombat estén egy kisfiú csodálatos kalandját helyezi a középpontba, s ennek hátterét ismerteti meg velünk, nézőkkel, Zavaros Eszter és Csatári Bence kalauzolásával. A meghívott vendég ezúttal a mesefilmben a királynét alakító Piros Ildikó színművésznő, a szakértő pedig Sal Endre filmkritikus, az Újságmúzeum főszerkesztője.

L. Fábián Anikó
2023. 06. 21. 20:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Változatos és korábban sosem hallott, ismeretlen történetek kerülnek terítékre ezúttal is, mint például hogy ki lehetett az, aki királynőnek nevezi Piros Ildikót, az utcán elhaladva? Vajon a színművésznő unokái is látták-élvezték a Hahó, Öcsi! történetét? Milyen érzés a magánéletben és a színi pályán együtt tevékenykedni két alkotó embernek? 

Hahó, Öcsi!
Piros Ildikó mesél a Hahó, Öcsi! kulisszatitkairól. Forrás: Hír TV

Megtudhatjuk mindezek mellett még azt is, hogy melyik magyar mesét érdemes rajzfilm formájában a legkisebbekkel megismertetni, valamint azt, hogy ki indította el a művészpályán Piros Ildikót?

Még az az összegzés is érthetővé válik, a műsort figyelve, amit a színművésznő megoszt velünk:

Azt hiszem, hogy nem én választottam a pályámat, hanem a pályám választott engem!

Palásthy György rendező alakja is szóba kerül természetesen, mint aki a gyerekek nyelvén Kovács Krisztián esetében is kiválóan értett: a Hahó, Öcsi! főszereplője lubickolt a Török Sándor regényéből-forgatókönyvéből készített, rendhagyó mesefilmben. Hiszen a hazai gyermekfilmek legkorábbi klasszikusa egész seregnyi kiváló színészünket vonultatta fel, Csákányi Lászlótól Kiss Manyin át Sinkovits Imréig és Kovács Istvánig, ahogyan ezt majd (újra) látni fogjuk.

Hahó, Öcsi!
Sal Endre Kovács Krisztiánról is mesél nekünk. Forrás: Hír TV

Kiderül, hogy Sal Endrének ráadásul sikerült a ma már aktívan nem filmező Kovács Krisztiánnal is beszélgetni, ennek izgalmas részleteiről, azaz a több közös időért mesebeli küldetésre induló Öcsiről is megtudhatunk egyet s mást. Idézzék fel ezúttal is a Szélesvásznú történelem műsorvezetőivel és vendégeivel az 1970-es évek elejének (filmes)világát!

Borítókép: A Szélesvásznú történelem műsorvezetői Piros Ildikóval beszélgetnek (Forrás: Hír TV)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.