Jó parti vagy csak játék?

A Hír TV Szélesvásznú történelem sorozata nyáron ismétlésekkel várja az filmrajongókat: július 1-jén az egy véletlen operaházi találkozásról, egyben az értékrendek ütközéséről szóló Bán Frigyes rendezte vígjátékot, a Rangon alult láthatjuk. Zavaros Eszter és Csatári Bence ebben az adásban Szerednyey Béla színművésszel idézi fel a film körüli izgalmas történeteket a 37 évesen már Kossuth-díjas Psota Irénről, valamint Dudás Viktor filmszakértő is a rendezőről, a korszak filmes alkotásairól szóló érdekességekkel érkezik.

L. Fábián Anikó
2023. 06. 30. 11:55
Rangon alul vígjáték
Fotó: Fotó: Hír tv
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bán Frigyes csípős humorát is megmutató, legendás vígjáték mi másról szólna, mint a szerelemről, s olyan remek színészekkel vár bennünket, mint Sulyok Mária és Pécsi Sándor, Márkus László és Bitskey Tibor, Kiss Manyi, vagy éppen Psota Irén. Ha pedig már Psota Irént emlegetjük, jólesik külön figyelemmel követni, vajon Szerednyey Béla hogyan idézi fel a film központi alakjának egyéniségét, természetes kisugárzását, lírai és drámai alakításait. 

Rangon alul vígjáték
Zavaros Eszter és Csatári Bence beszélget a Rangon alul című vígjátékról Szerednyey Bélával. Fotó: Hír TV

 

Nem érdemes kihagyni a fiatal, Madách Színházban játszó Szerednyey és Psota Irén találkozásának, azaz első közös darabjának sztoriját sem, hiszen ez egyike a műsorban felidézett hangulatos történeteknek.

 Ők ketten Müller Péter Dr. Herz című drámájában szerepeltek együtt, élettársakat alakítottak. Psota Irén Szerednyey Béla szavával „edzőként”, hihetetlen arcmimikával, szinte energiabombaként bátorította anno fiatalabb kollégáját, s ettől kezdve igazán jó kapcsolatban is maradtak, mintegy anya-fiú viszonyban. Megtudhatjuk többek között azt is, hogyan próbált, hogyan „rántotta magára” a szerepeket az extravagáns művésznő, valamint arról is kiderülnek a pontos részletek, hogy miért és hogyan küldte ki az egyik próbáról Psota Irént Szerednyey Béla.

Rangon alul vígjáték
Szerednyey Béla Psota Irénről mesél. Fotó: Hír TV

 

Ha tehetik, válasszák ezen a szombat estén is 19 óra 10 perctől a Hír TV Szélesvásznú történelem adását, hogy egy kicsit belefeledkezzenek az 1960-as évek világába, majd ezután jöhet a sziporkázó és lendületes, minden korosztályt szórakoztató, Rangon alul című filmvígjáték.

Borítókép: A Szélesvásznú történelem aktuális epizódja (Fotó: Hír TV)

 

 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.