Sokszínű programok egész nyáron a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében

Koncertek, versszínház, közösségi programok várják az érdeklődőket egész nyáron a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) hangulatos kertjében. Szombaton indul a PIM KertLabor, amelynek célja, hogy a múzeum kertjét valódi közösségi térré alakítsa, és közelebb hozza a Károlyi-kert látogatóit az intézmény kínálta kulturális lehetőségekhez.

Magyar Nemzet
2023. 06. 27. 8:46
Demeter Szilárd újra megpályázza a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatói posztját
Demeter Szilárd újra megpályázza a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatói posztját Fotó: Horváth Péter Gyula Forrás: PIM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PIM a Károlyi-kerttel egybenyitott területen várja a múzeumlátogatókat és a város zajából kiszakadni vágyókat, ennek apropóján indul szombaton a PIM KertLabor nevű fesztivál, amelynek célja, hogy a múzeum kertjét valódi közösségi térré alakítsa, és közelebb hozza a Károlyi-kert látogatóit az intézmény kínálta kulturális lehetőségekhez. A lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint az egész nyáron át tartó programsorozat célja, hogy kihozza a múzeumot a szabadba, a nyári délutánok és esték különleges atmoszférájában mutassa be a PIM sokszínű kiállításait és kiterjedt gyűjteményét.

Petőfi Irodalmi Múzeum
Fotó: PIM

A nyári fesztivált július 1-jén, szombaton a Muse set című sorozat első eseménye, Pátkai Rozina koncertje nyitja: a dalszerző-énekes ezúttal Nemes Nagy Ágnes verseinek és interjúrészleteinek felhasználásával, a PIM Mindenek ellenére föld – Nemes Nagy Ágnes tájképei című kiállításából merítve hozta létre különleges, kifejezetten erre az estére megálmodott előadását.

A Párhuzamos történetek című felolvasószínházi előadásokon kiderül, hogyan hatott egymásra, valamint mi a közös Petőfi Sándor és Petri György, Polcz Alaine és Nemes Nagy Ágnes, vagy Nádas Péter és Hajnóczy Péter világában.

Horváth Kristóf „Színész Bob” a Csukás-univerzumot mutatja be, a Jelen a kertben workshopsorozat pedig azt járja körül, hogyan segíthet egy kortárs költő megtalálni az egyensúlyt.

A Hajógyár kertkoncerteken havonta két alkalommal olyan zenei alkotók adnak ízelítőt művészetükből, mint Manoya & az É.G., Brenka, Balla-Cz.K. (Platon Karataev duó), Petruska, Bíró Szabolcs „Maszkura” és Kathy Zsolt.

A programokról részletesen a PIM honlapján olvashatnak.

Borítókép: A Petőfi Irodalmi Múzeum épülete (Fotó: PIM/Horváth Péter Gyula)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.