A Barbie robbantott a hétvégén, de az Oppenheimer is szépen tarolt – rekordnézettséget hozott a „Barbenheimer” premier

A Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készült Barbie című film döntött nézettségi rekordokat a mozikban a hétvégén.

Magyar Nemzet
2023. 07. 24. 7:33
Barbie
GERWIG, Greta; ROBBIE, Margot; GOSLING, Ryan
London, 2023. július 13. Margot Robbie ausztrál színésznõ és Ryan Gosling kanadai színész a Barbie címû film bemutatóján Londonban 2023. július 12-én. Az elsõ élõszereplõs Barbie-filmet az amerikai Greta Gerwig rendezte. MTI/AP/Invision/Scott Garfitt Fotó: Scott Garfitt Forrás: MTI/AP/Invision
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelenlegi becslések alapján 155 millió dolláros bevételre tett szert premierje óta az Egyesült Államokban és Kanadában, világszerte pedig 337 millió dollárt, ezzel felállította a 2023-as év nyitórekordját, közölte a filmet forgalmazó Warner Bros – írja a BBC.

Mindeközben a hétvége másik nagy várva várt premierje, Christopher Nolan Oppenheimer című filmje a tengerentúlon 93,7 millió, világszerte pedig 174,2 millió dolláros bevétellel nyitott.

Így, jelen nézettségi adatok alapján, a Barbie vezet. A mozik szempontjából szerencsésnek mondható nagy látogatottság pedig pont akkor jött, amikorra a streaming platformokhoz képest jelentősen csökkent a mozik látogatottsága.

A Barbie és az Oppenheimer premierjének egybeesése és a két filmnek köszönhető kiugró nézettségi jelenség a „barbenheimer” nevet kapta. 

Borítókép: Margot Robbie ausztrál színésznő és Ryan Gosling kanadai színész a Barbie című film bemutatóján Londonban 2023. július 12-én (Fotó: MTI/AP/Invision/Scott Garfitt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.