Magyar fotókiállítás nyílt a Nanushka New York-i márkatermében + galéria

Egy hétig látható New York belvárosában a kortárs magyar fotóművészek munkáiból óriási érdeklődés mellett megnyílt Photo Couture című kiállítás. A Nanushka márkatermében bemutatott alkotásokban a magyar fotográfia öröksége a modern motívumokkal ötvöződik.

Forrás: MTI2023. 09. 07. 17:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hétig látható a Photo Couture című magyar fotóművészeti kiállítás New York belvárosában – adta hírül az M1 híradó. A New York művészeti negyedeként is ismert SoHo szívében a magyar divatmárka, a Nanushka márkaboltjában látható tárlaton nyolc fiatal magyar fotós munkái mutatkoznak be, kapcsolódva a divat témájához. 

A Photo Couture című tárlatot a New York-i Divathéttel (New York Fashion Week) egy időben rendezik és fiatal magyar tehetségeknek biztosít alkalmat bemutatkozásra az Egyesült Államokban.

A kiállított képek a divatfotográfia és a fotóművészet határán mozognak. 

Például az Európában már sikeres fotós, Barna Bálint két olyan alkotása is látható, amelyek egy német magazin számára készült sorozat részei.

A megnyitóról készült tudósításban elhangzott: Magyarországnak és az ifjú magyar művészeknek különleges kapcsolata van a fotóművészettel, hiszen olyan klasszikusok látásmódját viszik tovább, mint André Kertész, Robert Capa vagy Moholy-Nagy László.

Ráadásul a világhírű magyar divatmárka, a Nanushka által biztosított színvonalas környezetben láthatja őket elsőként az amerikai közönség

– hangsúlyozták.

Bordán Lili színésznő a műsorban kiemelte: meglepte, hogy milyen fantasztikus miliőben kapott helyet a kiállítás. „Gyönyörűek a fotók” – méltatta a tárlatot. Palotai Csenge, a Liszt Intézet New York igazgatója hangsúlyozta: megtiszteltetés, hogy folyamatosan segíthetik a tehetséges, feltörekvő magyar művészek tengerentúli bemutatkozását. Mint mondta, bízik benne, hogy a különleges magyar látásmódot megszereti a New York-i közönség.

A kiállító művészekről szólva kiemelte: fiatalok, tehetségesek és szerethetők.

 

Többen már nemzetközi sikereket is elértek, úgyhogy reméljük, most az Amerikai Egyesült Államokban is megismerik és megszeretik őket – mondta. Robert Capát idézve úgy fogalmazott, „nem elég tehetségesnek lenni, magyarnak is kell lenni”. „Hát itt vannak most a magyarok és nagyon tehetségesek” – hívta fel a figyelmet a művészekre.

A Liszt Intézet New York és az EDGE Communications művészeti ügynökség közös szervezésében, a Magyar Divat & Design Ügynökség közreműködésével szerdán nyílt tárlaton Ajkai Dávid, Albert Alianna, Barna Bálint, Bolla Vivienne, Donka Panna, Lábady István, Martin Wanda és Varga Marietta alkotásai láthatók.

A jövő szerdáig zajló New York-i Divathét a divatszakma egyik meghatározó globális programja.

A Photo Couture című tárlat az első, New York-i bemutatkozás után több helyen látható lesz. A magyar közönség október 19. és 22. között az Art Photo Budapesten, az Art Market Budapest kísérőrendezvényén láthatja a kiállítást.

A műsorban kitértek arra, hogy Budapesten, a W Budapest Hotelben a Nanushka legújabb, Kopjafa nevű kollekciója egy installáción keresztül mutatkozik be. Hangsúlyozták: 

a világsikerű magyar divatmárka nemcsak a tengerentúlon, hanem itthon is őrzi és népszerűsíti a magyar kultúrát.

Mint elhangzott, a Nanushka egyik legfontosabb célja, hogy megismertesse Magyarországot és a magyar kultúrát külföldön. 

A Kopjafa kollekció esetében sincs ez másként, ami ezúttal is a magyar hagyományokból építkezik és ősi szellemi örökségünket, illetve motívumainkat ötvözi modern és új elemekkel

 – emelték ki. A Nanushka Kopjafa nevű kollekciója a Budapest Central European Fashion Week keretében látható szeptember 14-ig Budapesten.

Borítókép: A Nanushka új, Kopjafa nevű kollekciója a W Budapest Hotelben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.