Újabb magyar siker: a legjobb filmnek járó díjat hozta el Pármából A játszma

Fazakas Péter rendező személyesen vette át a Violetta d’Argento-díjat A játszma című filmért a pármai filmfesztiválon a hétvégén. A 60-as évek diktatúrájában játszódó, sztárszereposztással készült ügynökthriller megtekinthető a Filmio kínálatában.

Forrás: MTI, NFI2023. 09. 25. 13:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olaszországi Párma nemzetközi filmfesztiválját  idén tizenegyedik alkalommal rendezték meg. 

A versenyprogramban vetített A játszma című ügynökthriller a legjobb film díját nyerte el, a szakmai zsűri indoklásában méltatta a „kiváló rendezést és színészi alakításokat, a kép és a zene pontosan összetartó egységét, mely mély rétegekkel gazdagítja a történelmi thrillert.”

 

a játszma
A játszma című filmben Kulka János és Staub Viktória is játszik. Forrás: Intercom

A játszma című mozifilm a kultfilmmé vált thriller, A vizsga (2011) izgalmas folytatása. 

Az alkotás felejthetetlen karakterei Kulka János, Nagy Zsolt, Hámori Gabriella és Scherer Péter alakításában tértek vissza a vászonra, új főszereplőként Staub Viktória csatlakozott a csapathoz. A játszmában nyújtott alakításáért Kulka János tavaly elnyerte a legjobb főszereplőnek, Hámori Gabriella a legjobb mellékszereplőnek, Balázs Gábor pedig a legjobb hangért járó Magyar Mozgókép Díjat. Tavasszal a portói filmfesztiválról Nagy Zsolt a filmben nyújtott alakításáért a legjobb színész díját hozta el, míg Köbli Norbert a legjobb forgatókönyvért járó elismerést.


 

A játszma története 1963-ban játszódik Budapesten. Az állambiztonság tisztje, Jung András élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával, és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja, egy versengő kolléga, Kulcsár. Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál, fordulat fordulatot követ és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet.

A játszma elérhető online a Filmio kínálatában.

 

Borítókép: A játszma a legjobb filmnek járó díjat hozta el a pármai filmfesztiválról (Forrás: NFI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.