Intim setlist: Keresztes Ildikó elárulta, melyik a tíz legfontosabb dal az életében + videó

Az énekesnő Lentulai Krisztián vendége volt a Kultúrnemzet podcast-műsorában, az Intim setlistben. Keresztes Ildikó a beszélgetés során elárulta, mit gondol a mai előadókról, hogyan jutott hozzá a magyar előadók lemezeihez a Ceaușescu-diktatúrában Marosvásárhelyen, és azt is elmondta, melyik a tíz legfontosabb előadó az életében.

2023. 10. 18. 17:00
Keresztes Ildikó
Keresztes Ildikó Fotó: Szabolcs László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Én is szeretek valahova tartozni: a színházam társulatához, a zenekaromhoz, a menedzseremhez, tudni azt, hogy nekem vannak ők is, egy család – mondta Keresztes Ildikó Lentulai Krisztiánnak, arra a jelenségre utalva, hogy a fiatalok gyakran képesek koncerttermeket megtölteni, olyan előadókért rajongani, akikről a náluk idősebb generációk még csak nem is hallottak. Hozzátette: mindezek ellenére általános iskolás korában éppen az idegesítette, hogy mindenki ugyanazért az együttesért, az ABBA-ért rajongott: – Úgy gondoltam, én másmilyen akarok lenni, és elkezdtem Janis Joplint hallgatni – mondta, kiemelve: akkoriban azonban nem volt jellemző az a kiközösítés, amit manapság hallani a szülőktől.    

Most, hogy az interneten mindent megkapsz, nem úgy van, hogy rohantál, mint én, a Luxor áruházba Marosvásárhelyen, hogy megérkezett három darab magyar bakelitlemez, hogy odaérjek, mert eltűnik öt perc alatt. Milyen érték volt az!

 – idézte fel az akkori időket az énekesnő.  

Keresztes Ildikó azt is elárulta, igen sokféle zenéért tud rajongani, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy top 10-es zenei listáján Tina Turner, az Edda és az East jól megfér a Scissor Sisters és a Toto mellett. 

A teljes beszélgetést itt tudja meghallgatni és megnézni: 

Borítókép: Keresztes Ildikó (Fotó: Szabolcs László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.