Kázmér 2024. március 4.
logo
Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó szenvedett balesetet a pénteki Rómeó és Júlia című előadáson

Két színész is megsérült a Nemzeti Színházban

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Színház
2023.11.11. 12:31 2023.11.11. 13:44
Két színész is megsérült a Nemzeti Színházban

Mint arról lapunk is beszámolt, pénteken váratlanul félbeszakadt a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia című előadása, mivel – akkor még úgy lehetett tudni, hogy az egyik színész súlyos balesetet szenvedett. Mára kiderült, hogy két művész is megsérült.

A Nemzeti Színház vezérigazgatója az intézmény hivatalos oldalán az alábbi tájékoztatást adta a mai napon: 

Vidnyánszky Attila vezérigazgató a Magyarságkutató Intézet és a Nemzeti Színház közös sajtótájékoztatóján 2023. október 18-án.
Vidnyánszky Attila vezérigazgató a Magyarságkutató Intézet és a Nemzeti Színház közös sajtótájékoztatóján 2023. október 18-án. Fotó: Teknős Miklós

Közlemény a pénteki Rómeó és Júlia című előadáson történt balesetről

Ezúton tájékoztatjuk nézőinket és a sajtó munkatársait, hogy a pénteki Rómeó és Júlia című előadásunk Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó balesete miatt a második felvonás alatt félbeszakadt. 

A rövid időn belül kiérkezett mentősök a két művészt a helyszínen szakszerű ellátásban részesítették, majd kórházba szállították. A körülményekhez képest jól vannak. Kérjük a sajtó munkatársait, hogy nyugalmuk érdekében kérdéseikkel egyelőre ne keressék őket. 

A baleset körülményeinek vizsgálata folyamatban van. 

A két kiváló színművészünknek, kollégánknak mielőbbi gyógyulást kívánunk és várjuk vissza őket a színházba. 

A repertoárban elkerülhetetlenül bekövetkező változásokról folyamatosan tájékoztatjuk kedves nézőinket.

Vidnyánszky Attila vezérigazgató, Nemzeti Színház

A színház a tegnapi előadás után Facebook-oldalán tette közzé, hogy a szombati Körhinta című előadásuk betegség miatt elmarad. A darabnak szereplője lett volna Szász Júlia is. 

A Nemzeti tájékoztatása szerint a jegyek a váltás helyén visszaválthatók vagy más előadásra cserélhetők.

Borítókép: Horváth Lajos Ottó Prospero és Szász Júlia Miranda szerepében William Shakespeare A vihar című komédiájának próbáján a Nemzeti Színház nagyszínpadán 2019. december 19-én (Fotó: MTI/Soós Lajos)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.