Papp Mátyás zeneszerző első lett Litvániában

Bella Máténak, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanárának harmadéves hallgatója, Papp Mátyás nyerte meg az első helyet a Vilniusban megrendezett III. Eduardas Balsys Zeneszerzőversenyen.

Forrás: Papageno2023. 11. 22. 13:30
Papp Mátyás zeneszerző
Papp Mátyás a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem harmadéves hallgatója (Forrás: Facebook/SzínMűHely Alapítvány/Szalontai Zoltán) Fotó: Szalontai Zoltán Forrás: Facebook/SzínMűHely Alapítvány
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fiatal művész Too close to the Sun című zongoraötösével a verseny junior kategóriájában győzött. A nemzetközi megméretést kétévente rendezik meg, ahovl a junior kategóriában a 21 év alatti zeneszerzők indulhatnak zongorás trióra, vonósnégyesre, zongoraötösre, vegyes kamaraegyüttesre, kórusra, illetve vonószenekarra írott művekkel – számolt be róla a Papageno.  

Az öttagú zsűri – amelynek tagjai Lettországból, az Egyesült Királyságból, Litvániából, az Amerikai Egyesült Államokból és Észtországból érkeztek – 17 országból beadott ötven pályaművet bírált el.  
A döntőbe jutott darabokat 2023. november 18-án a vilniusi litván nagyhercegek palotájában megrendezett koncerten mutatták be, a Vilnius 700 éves alapításának évfordulójára rendezett eseménysorozat részeként. 

Papp Mátyás Too close to the Sun című kvintettjét itthon december 4-én hallhatja élőben a közönség a Zeneakadémia Solti termében a Zeneakadémia és a Képzőművészeti Egyetem koncertjén.

Borítókép: Papp Mátyás, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem harmadéves hallgatója (Forrás: Facebook/Papp Mátyás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.