The Last of Us sorozat: megvan, mikor érkezhet a folytatás

Az azonos című 2013-as videójáték alapján készült zombis posztapokaliptikus filmsorozat hatalmasat tarolt világszerte. Az HBO Maxon elérhető sorozat kapcsán nem véletlenül az a rajongók első számú kérdése, hogy mikor is érkezik a folytatás.

2023. 11. 04. 13:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindenki örömére végre a HBO bejelentette, hogy a második évad forgatása 2024 elején kezdődik. Az HBO főnöke, Casey Bloys megjegyezte, hogy a forgatókönyvírók (WGA) és a színészek (SAG-AFTRA) sztrájkja miatt késik a sikersorozat következő évadának gyártása, és mivel a The Last of Us nem szerepelt a csatorna 2024-es bemutatóján, így legkorábban 2025-ben érkezhet meg a folytatás.

The Last of Us sorozat
The Last of Us sorozat – az igazi dráma: egy olyan világban kell boldogulni, ahol talán az ember veszélyesebb a fertőzésnél (Fotó: HBO Max)

A 2023 januárjában bemutatott széria két főszereplője a csempész Joel, az a középkorú férfi, aki láthatóan minden nehéz helyzetben feltalálja magát, és Ellie, a makacs és életrevaló tinédzser. Joel feladata kicsempészni Ellie-t egy szigorúan őrzött városból, miután csaknem az egész egykori Egyesült Államokat bejárják. Azért kell menekülniük, mert a lány is megfertőződött azzal a gombaalapú vírussal, amely emberről emberre terjed, és kannibalisztikus hajlamokat ébreszt fel az fertőzött egyénekben annak érdekében, hogy önmagát tovább szaporítsa. Igen, ez valójában azt jelenti, hogy mindenhol zombik vannak.

A sztorit Neil Druckmann, a Naughty Dog nevű videójáték-fejlesztő cég kreatív fejese ötlötte ki, és azzal a Craig Mazinnal vitték képernyőre a sorozatot, aki a kábelcsatornának a Csernobil című miniszériát összerakta. Az alkotók tavasszal egy online sajtótájékoztatón árulták el, hogy a következő évadban sokkal több fertőzött fog felbukkanni a történetben.

Általában a kapcsolatok erejét hangsúlyoztuk (az első évadban), és azt, hogy a cselekvés pillanataiban próbáljuk megtalálni az egyensúlyt. Így történhetett az, hogy kevesebb akció volt, mint amit néhányan látni szerettek volna, mert nem feltétlenül tudtunk jelentőséget találni egy jó részüknek, és nagy volt az aggodalom, hogy túl ismétlődő lesz.

Borítókép: Az élő szereplők a videójáték karakterei mellett (Forrás: HBO Max és Naughty Dog)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.