Ismét elragadták a Gyöngyhajú lányt

Újabb világsztár, ezúttal egy amerikai rapper használta fel engedély nélkül az Omega legendás slágerét, a Gyöngyhajú lányt. A plágiumnak jogi következményei lesznek.

2023. 12. 19. 21:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lil Yachty ugyan Magyarországon nem túlságosan ismert, ám Amerikában rendkívül népszerű rapper. Kanye West után most ő szemelte ki magának  a Gyöngyhajú lányt, természetesen ő is engedély nélkül. A legendás számot a rapper teljes egészében felhasználta, mint alapot, és erre énekelte rá a saját dalszövegét. 
A Tényeknek nyilatkozva Elefánt, azaz Molnár György úgy fogalmazott, nem hittek a fülüknek, amikor meghallották a dalt, és most komoly jogi lépéseket terveznek.
 

Szemrebbenés nélkül három percen keresztül Gyöngyhajú lány megy, ő meg fölé írt egy szöveget


– háborgott Elefánt, aki kijelentette, hogy nem kértek erre tőlük engedélyt.

Elefánt, azaz Molnár György. Forrás: Omega staff/Wikimedia


 

Meg kellett volna előtte szépen kérdezni, megbeszélni, és akkor nem lett volna semmi probléma. De miután ezt nem tették meg, nyilvánvalóan jogi lépéseket kell tennünk

– szögezte le a gitáros, hozzátéve, hogy a plágiumnak következményei lesznek.
 

 

Borítókép: Lil Yachty (Forrás: Wikipédia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.