Közös zenés imádságra hív Dolhai Attila + videó

Lackfi János versei és a keresztény könnyűzene jól ismert dalai csendültek fel a népszerű operetténekes Dolhai Attila és a Magnificat énekesnőjének, Varga Mónikának az előadásában december 18-án a budapesti Szent István-bazilikában egy karácsonyi jótékonysági est keretein belül.

2023. 12. 23. 21:00
Katolikus Karitász jótékonyság
A Katolikus Karitász karácsonyi jótékonysági estje Forrás: Fotó: Katolikus Karitász
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Emberbőrbe bújt Isten címmel szervezett különleges, karácsonyi jótékonysági estet a Katolikus Karitász. Az ebből befolyó összeget a szervezet a rászoruló gyermekek és családok karácsonyi és téli krízishelyzeti támogatására fordítja.

A karácsonyi est során három fő részt különítettek el.

A karácsony is helyet kapott, s a választott énekek is így kerültek kiválasztásra. Fontos szála a műsornak az elfogadás. Én remélem, hogy főként ezt viszi magával haza a hallgatóság. Emellett szeretnénk a közös éneklés élményét is adni a közönségnek, ebben segítségre lesz a dalszövegek kivetítése

– mondta Varga Mónika, a Magnificat énekesnője a Karitásznak.

Dolhai Attila és Varga Mónika
A Kaposvári Egyházmegye lelkinapján közösen zenél Dolhai Attila és Varga Mónika. Forrás: Facebook/Magnificat zenekar

Az első részben Lackfi János az életútjával kapcsolatban olvas fel szövegeket.

– Tanúságot téve Istenről, aki bekopogott hozzám újra meg újra, vörösvári körtefánkon levelekkel kanalazta a fényt, a máriaremetei templomkert gesztenyeavarjában járt mezítláb. Folyton kacsintgatott, jelzett, integetett, által egy egész gyerekkoron, melynek során szinte semmit se tudtam róla. Csak azt, hogy van. Szólok nagymamáimról, a család otthonkába öltözött lelki atomreaktorairól is – árulta el a műsorról Lackfi.

– A második rész a karácsonyról szól, annak valószínűtlen erőviszonyairól, ahogy egy magatehetetlen, nem szobatiszta csecsemő hordozza tenyerén a mindent – tette hozzá.

 

A harmadik rész témája: az Istenhez való közelség

 

Hiszen nem azért jött közénk, hogy megöljük, bár ezt is bevállalta. Hanem hogy megöleljük, hallgassuk, szeressük, értsük, vele legyünk. Ahogyan ezen az estén is tesszük majd

– vallotta Lackfi. Dolhai Attila és a Magnificat zenekar már nem először lép fel közösen úgy, hogy annak a fókuszában a hit, az imák állnak. A Jászai Mari-díjas művész ugyanis a tavalyi jótékonysági karácsonyi esten is részt vett, amikor is a következőket mondta:

– A Magnificat küldetése, hogy a könnyűzene útján eljuttassuk Isten üzenetét az emberekhez. Ezért az ének és a muzsika nem koncert, bekapcsolódásra buzdítunk, közös imádságra hívunk. Csodákkal teli karácsonyt kívánunk – fogalmazta meg korábban céljukat.

 

 

Borítókép: Karácsonyi jótékonysági est a bazilikában (Fotó: Katolikus Karitász)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.