Új szereposztással jön a Kristály + videó

Decembertől szinte teljesen új szereposztással látható a Recirquel nagy sikerű téli újcirkuszmeséje, a Kristály. A Millenáris üvegcsarnokban a közönség szeme láttára kelnek életre a csillogó, jégbe fagyott, bámulatos meseképek, a különleges cirkuszi térnek köszönhetően pedig a lebilincselő történet részeseinek érezhetik magukat a nézők. A gyermekek és felnőttek számára egyaránt izgalmas immerzív előadást több mint hatvan alkalommal tűzik műsorra december 6. és január 7. között.

2023. 12. 06. 9:00
Kristály
Fotó: Hirling Bálint
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hólandia jégbe fagyott birodalmában nincs helye az érzelmeknek. Tilos a jókedv, a nevetés, és a bánatot is jobb leplezni: a királynő, Kristály ugyanis elvesztette hitét az emberi érzelmekben, a világot jégbe fagyasztotta, és csillogó, ám jeges falak közé zárkózva kéri számon birodalmának lakóin az egészen a szív mélyéig hatoló, fagyos fegyelmet. Jégország elemein azonban időről időre repedések keletkeznek, és a tiltott szerelem tüze megolvasztja a jégtáblákat.

Kristály
A Kristály a cirkusz és a tánc eszközeivel idézi meg a klasszikus mesék világát (Fotó: Hirling Bálint)

A Vági Bence művészeti vezető által megálmodott Kristály című produkció története a cirkusz és a tánc eszközeivel idézi meg a klasszikus mesék világát. Az elsőként 2018-ban a Művészetek Palotája melletti sátorban bemutatott, évről évre telt házas előadás minden korosztályt magával ragad. 

A különleges játéktérnek köszönhetően a csillogó jégbe fagyott, bámulatos meseképek a közönség szeme láttára kelnek életre. 

Amint belépnek ebbe az illúziókkal teli, hófödte térbe, maguk is aktív részesévé válnak, és a fellépőkkel szinte együtt lélegezve, karnyújtásnyi távolságra követhetik a fejük felett elsuhanó artisták minden mozdulatát.

 

Kristály szerepében továbbra is Horányi Juli énekesnőt láthatjuk

A produkció 2023-ban szinte teljesen új szereplőgárdával és megújult cirkuszi zsánerszámokkal várja a közönséget a Millenáris üvegcsarnokban. A fellépő artistákat több száz jelentkező közül, többkörös castingot követően válogatták be az idei előadásba.

De van, ami változatlan maradt: Kristály szerepében továbbra is Horányi Juli énekesnőt láthatjuk, az olykor zord, de annál mulatságosabb udvari Manót pedig a társulat korábbi előadásaiból is jól ismert Egyed Brigitta színésznő alakítja. A produkciót a lenyűgöző artistaszámok mellett sokféle táncos elem teszi feledhetetlenné, többek között Magyarország legbravúrosabb hip-hop táncosai is a jeges porondra lépnek.

A mesébe illő hangulatot Terjék Gábor és Mester Dávid eredeti és átdolgozott zeneművei, Kasza Emese jelmezei és Klimó Péter díszletei teszik teljessé.

A produkcióra jegyek már válthatók a Müpa honlapján és jegypénztárában.

Borítókép: Jelenet a produkcióból (Fotó: Hirling Bálint)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.