Óperencián túl – Hiánypótló koncert gyerekeknek

A legnagyobb mesefilm- és mesemusical-slágereket hozza el június 8-án és 9-én az Urániába az Óperencián túl című produkció, melyben Gubik Petra, Szulák Andrea, Vágó Bernadett, Csonka András és Veréb Tamás is közreműködik. A koncert célja a legkisebbek szórakoztatása magas művészi színvonalon, befogadható módon, a mai kor lendületével és technikai tudásával, XXI. századi vizuális élménnyel.

2024. 02. 05. 18:00
Óperencián túl
20240205 Budapest Óperencián túl sajtótájékoztató Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szerettem volna egy hiánypótló koncertet színpadra állítani, melynek középpontjában a gyerekek állnak, de az egész családnak szól. Szól a nagymamának, szól az anyukának, szól az apukának is – mondta Feke Pál, az előadás producere a hétfői budapesti sajtótájékoztatón. Hozzátette: alkotóként a legfontosabb feladatának azt tartja, hogy megszerettesse a színházat a gyerekekkel.

Óperencián túl
Veréb Tamás nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy szerepelhet a produkcióban. Fotó: Mirkó István

Elmúlt az a világ, amikor a kötelező drámák borzasztó minőségű bemutatóin unottan nézték a gyerekek az előadásokat. Ez nem egy odamondás, hanem egy valós dolog. Nagyon fontos a gyerekek első találkozása a színházzal, ezt gyakorló apaként is mondhatom. Ez hozta az ötletet, hogy mutassunk be egy olyan koncertet, amely a gyerekeknek és a családoknak szól, magas minőségben, de elképesztően szórakoztatva

– emelte ki a Crescendo Music Management produkciós cég tulajdonos-producere.

A legnagyobb meseslágereket hangszerelik át – a Jégvarázstól Az oroszlánkirályon át az Aladdinig – mai, rockosabb formában, de az eredeti gondolatot megtartva. Mint azt Feke Pál elmondta, két különlegességgel is készülnek: Magyarország egyik legtöbbet játszott musicaljéből, A padlásból is lesz egy összeállítás, valamint egy meseblokk, többek között a Doktor Bubó, a Vuk és A nagy ho-ho-horgász zenéiből.

A színpadon helyet foglal majd a zenekar, a produkciót pedig animációk, speciális effektek teszik színesebbé. Feke Pál kiemelte azt is, hogy szeretnének azoknak a gyerekeknek is kedvezni, akiknek nincs lehetőségük ilyen koncertekre ellátogatni. Mint mondta, keresi azt az alapítványt, amelynek segítségével ezt meg tudja majd valósítani.

Óperencián túl
Szulák Andrea és Gubik Petra a sajtótájékoztatón. Fotó: Mirkó István

Gubik Petra Junior Prima díjas színésznő a sajtótájékoztatón azt emelte ki, mennyire fontos, hogy a művészi minőség és a szórakoztatás kéz a kézben járjanak, s ez adott ennél a produkciónál. Hozzátette: szerinte nemcsak a gyerekek néznek meséket, hanem a felnőttek is. – A színművészet egyik legfontosabb pontja, hogy nem öregszünk meg, hanem belülről van egy picike részünk, amely örök gyerek marad, szerintem ez a koncert azoknak a felnőtteknek is szól, akik szintén így gondolkodnak – fogalmazott a színésznő.

Kevesen tudják rólam, hogy diplomás óvodapedagógus is vagyok, ebben a minőségemben is tapasztalom, hogy a digitális világ nagyon be tudja szívni a gyermekeket. Én mindig arra vágytam, hogy egy olyan produkcióban vehessek részt, ami a gyerekeket, a szülőket és a családokat egyaránt elvarázsolja és összeköti. A zenén keresztül megszerettetni a színházat, ez szerintem fantasztikus

– fogalmazott a produkcióban szintén szereplő Vágó Bernadett, a Budapesti Operettszínház művésze.

A látványos koncert június 8-án és 9-én két időpontban, 11 és 15 órakor lesz látható az Urániában, 2024–25-ben pedig a tervek szerint országos turnéra indul a show. A produkció zenei vezetője Brandenburg Máté, stílustervezője Kerényi Virág.

 

Borítókép: Gubik Petra, Feke Pál és Vágó Bernadett az Uránia Filmszínházban (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.