Új kulturális podcast indul

Ugyanaz pepitában címmel indul útjára június 1-jén a Mediaworks kulturális szerkesztőségének kéthetente szombatonként jelentkező podcastje. A Videa tartalommegosztó oldalon elérhető első adás vendége Drahos Evelin, a Budapesti Operettszínház énekes-színművésze.

2024. 05. 30. 19:00
Lengyel Emese és Tölli Szofia
Lengyel Emese és Tölli Szofia, az Ugyanaz pepitában című kulturális podcast műsorvezető-szerkesztői. Fotó: Videa
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ugyanaz pepitában című podcastben minden a kultúráról szól. Lengyel Emese Junior Prima díjas szerkesztő, kultúrakutató és Tölli Szofia szerkesztő, színháztörténész meghívott vendégeikkel arról beszélnek, ami igazán fontos – de talán mégsem ugyanúgy, ahogy mások, hanem pepitában. 
– Úgy vélem, szerkesztőként reagálni kell a megváltozott médiafogyasztási szokásokra. Tudjuk, hogy ma már egyszerűen megkerülhetetlenné váltak a podcastek és a videómegosztó portálokra költözött beszélgetős műsorok. A kulturális tematikájú magyar nyelvű podcast-tartalmak piaca is folyamatosan bővül, ami azt mutatja, hogy a hallgatók és nézők keresik ezeket a tartalmakat. A  három kamerával rögzített új kulturális podcasttel az a célunk, hogy e színtér legkülönbözőbb szereplőit szólítsuk meg – mondta Lengyel Emese, az Ugyanaz pepitában egyik műsorvezető-szerkesztője. 

Fontosnak tartjuk, hogy olvasóink, és a podcast révén jövőbeli nézőink közelebbről is megismerhessék a magyar kulturális élet szereplőit. Vendégeinket a munkájuk, hivatásuk mellett szenvedélyükről, szerelemprojektjeikről, magánéletükről, egyéni tapasztalataikról kérdezzük. Hiszen egy előadást, koncertet más szemmel nézünk, ha valamilyen személyes kötődés fűz az alkotókhoz, ha jobban ismerjük őket. A nagy szakmai teljesítmények bemutatásán túl szeretnénk nemcsak a szakembert láttatni, hanem az embert a műalkotás mögött

 – mondta Tölli Szofia, az új műsor másik műsorvezető-szerkesztője.
A szerkesztők elmondása szerint az adások felvételekor mindig oldott a hangulat, a meghívott vendégek ugyanis szívesen osztanak meg olyan történeteket, amiket máshol nem meséltek el.

Az első adás vendége Drahos Evelin. Forrás: Videa/Ugyanaz pepitában
Az első adás vendége Drahos Evelin (Forrás: Videa/Ugyanaz pepitában)

 

A június 1-jei debütáló adás vendége Drahos Evelin, a Budapesti Operettszínház énekes-színművésze, a Színház- és Filmművészeti Egyetem DLA-hallgatója, akiről megtudhatjuk egyebek között azt is, miért szívügye a kortárs dal, a tanítás, és a családjában miért ajándékozzák meg egymást a víz világnapján. 

A következő, június 15-i epizódban pedig Tóth-Vajna Gergely és Tóth-Vajna Zsombor zeneművészek mesélik el, milyen volt a westminsteri apátságban játszani, de szóba kerül az ikerség mibenléte is. 

Az Ugyanaz pepitában című kulturális podcast adásai a Mediaworks kulturális szerkesztősége,  a Kultúrnemzet Videa-csatornáján debütálnak minden második szombaton. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.