Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Leslie Mandoki: A közösségi média az ördög enciklopédiája

Augusztusban ismét ingyenes koncertet ad Budapesten, a Szent István-bazilika előtt a világhírű zenész. A lemezbemutató koncerten Leslie Mandoki supergroupja, a Mandoki Soulmates új, Memory of Our Future című albumának összes dala elhangzik majd.

2024. 07. 04. 18:00
Leslie Mandoki
Leslie Mandoki. Fotó: MW/Máté Krisztián
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrégiben nagy hírt jelentett be Leslie Mandoki: a zenész és bandája, a Mandoki Soulmates ingyenes koncertet ad augusztus 18-án a budapesti Szent István-bazilika előtt. A koncert a lemezbemutató turnéjuk része, az összes dalt eljátsszák majd, amely Memory of Our Future című új albumukon szerepel. 

Leslie Mandoki
Leslie Mandoki és a Mandoki Soulmates lemezbemutató koncertjét idén is a bazilika előtt rendezik meg. Fotó: MW/Máté Krisztián

Leslie Mandoki ennek kapcsán a Mokka vendége volt. A világhírű zenész elmondta, új dalokkal és új üzenetekkel készülnek. – Ezekben a vészterhes időkben nekünk, rockzenészeknek komoly felelősségünk van – fogalmazott, utalva rá, hogy az album nem arról szól, ami szétválasztja az embereket, hanem arról, ami összeköti. 

Ez a hídépítésről szól. Arról, hogy ha valaki más véleményen van, attól még nem az ellenségünk. Lehet beszélgetni, lehet vitatkozni, s ezt visszahozni a társadalomba. Ezzel rengeteget nyerhetünk, új közösséget építhetünk a családokkal, a barátokkal, a nemzettel, Európával. Érezzük ezt a vészterhes momentumot. Többek között a közösségi média rombolja ezt az összetartozást, ezért is mondjuk azt, hogy ez az ördög enciklopédiája.

A zenész hozzátette: ő nem panaszkodhat, mert a közönségük szerencsére nagyon ragaszkodik a fönti értékekhez. Szerinte inkább a fiatal művészek közönsége változhat. Ők azok a 18-20 évesek, akiknek a kezébe adunk az okostelefonnal egy olyan készüléket, ami rabul ejti őket, csak nagyon rövid időre tudnak odafigyelni valamire, nem tudnak elmélyedni benne. – Ez a mi generációnk hibája, kézen kell fogni őket és visszavezetni, egy új alternatívát adni – tette hozzá. 

Mint mondta, az augusztusi koncertjükön is ez lesz a céljuk, visszahozni ezt a fiatalok számára elveszett életérzést. Szavai szerint érezzük azt, hogy a világ a krízisek labirintusába került, nem egyetlen válságról beszélünk. 

Itt elveszett az iránytű Los Angeles és Moszkva között, északról délre, nyugatról keletre. Nekünk, zenészeknek az a feladatunk, mint öregapáinknak Woodstockban, utat mutatni, visszaadni az iránytűt a társadalomnak

– jelentette ki Leslie Mandoki. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.