Ma kezdődik a legnagyobb hazai nyárzáró fesztivál

Ma nyitja meg kapuit az 56 éves múltú Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN), ahol mások mellett Zara Larsson, Armin van Buuren és Kamrad is fellép.

Forrás: MTI2024. 08. 28. 8:53
A SZIN egyik sztárfellépője Zara Larsson Forrás: NME
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fesztivál négy napon át, augusztus 28-tól 31-ig tart az újszegedi Partfürdő területén. Tíz zenei színpadon több mint kétszáz előadó lép fel, valamint a fesztivál Civil falujában csaknem negyven civil szervezet mutatja be tevékenységét különböző aktivitásokkal, beszélgetésekkel és egyéb programokkal – közölte Kolonics Erika, a fesztivál igazgatója.

Fotó: (Délmagyarország/Karnok Csaba)

Az igazgató elmondta, az előzetes jegyvásárlások alapján a látogatók száma megközelíti a tavalyi rekordrészvételt, szombatra pedig teltházat várnak.

A nemzetközi sztárok mellett a magyar könnyűzenei előadók színe-java is fellép: mások mellett 30Y, Dzsúdló, a Follow The Flow, a Margaret Island, Rúzsa Magdi, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Halott Pénz, a Honeybeast, Manuel, a Punnany Massif, a Valmar, Krúbi, Majka, a Wellhello, a Pogány Induló, Azahriah, az AWS, a Bagossy Brothers Company, a Beton.Hofi, ByeAlex és a Slepp, a Magna Cum Laude és Rácz Gergő is.

Az idei fesztiválon újdonságnak számít, hogy létrehoztak egy SZIN extra klubtagságot, amelyre a legnagyobb fesztiválrajongók tudnak regisztrálni, és ezzel a tagsággal első kézből kaphatják meg a fesztivállal kapcsolatos újításokat, exkluzív információkat – ismertette Kolonics Erika.

A fesztivál sajtóbejárásán kiosztott közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a SZIN idén elindított egy Légy jelen! kezdeményezést is, aminek az a mondanivalója, hogy a mobiltelefonok mellőzésével minőségibb, teljesebb koncertélménnyel lesznek gazdagabbak a látogatók. Mint írták, a mobilhasználat elhagyása erősíti a közönség közötti interakciót.

A Szegedi Ifjúsági Napok a legnagyobb múltú hazai fesztivál, története 56 évvel ezelőtt, 1968-ban kezdődött, és három korszakra osztható. Az első a Kommunista Ifjúsági Szövetség, az MSZMP ifjúsági szervezete alatt működött 1989-ig. A rendszerváltás azonban elsodorta a KISZ-t, vele együtt az ifjúsági rendezvényeket is. A második korszakában a SZIN-t Szurdi Zsolt, a szegedi Rock Klub egykori vezetője karolta fel, és próbálta életben tartani különböző helyszíneken mintegy tíz évig, de támogatás hiányában a szervezők a végén már képtelenek voltak megrendezni az eseményt. Harmadik szakasza 2002-ben kezdődött, amikor a városvezetés felélesztette a fesztivált, amely helyszíne a Partfürdő lett. A hazai zenekarok már számoltak a szegedi bulival, majd lassan felfedezték azt a nemzetközi fellépők is.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.