Ingyenes online japán filmfesztivál kezdődik február végén

Az elmúlt évek japán filmterméséből harminc alkotást láthatnak az érdeklődők a JFF PLUS Online Japán Filmfesztiválon február 26. és március 7. között.

Magyar Nemzet
2021. 01. 31. 16:42
null
Forrás: imdb.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Japán Alapítvány által szervezett JFF PLUS Online Japán Filmfesztivál ebben az évben az eddigi legnagyobb repertoárt sorakoztatja fel. A programban egyaránt megtalálhatók kritikusok által elismert díjnyertes alkotások és mainstream szórakoztató filmek. A műsorban szerepel a 2020-ban bemutatott Maeda Építőipari Vállalat – Fantázia Reklámosztály című fantasy, sci-fi és Az utolsó 30 perc című alkotás. Az utóbbi évek sikerfilmjei közül műsorra tűzik a Mielőtt a kávé kihűl című, Kavagucsi Tosikadzu azonos című regénye alapján készült filmet, valamint a Kis éji zenét, amely Iszaka Kotaro regényét dolgozza fel. A történet Satóról, a 27 éves szingliről szól, aki kétségbeesetten keresi a szikrát, a robbanást, amely megváltoztatja az életét.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=bFUOxEwpKr0[/embed]

Ezek mellett több más könyvadaptációból is szemezgethetnek a japán irodalom szerelmesei. Elérhető lesz A nagy átkelés című film és a Yonosuke története, amely 1987-ben kezdődik Tokióban. A címszereplő a nagyvárosba költözik, hogy elkezdje az egyetemet. A fiú lassan találja meg a helyét az új környezetben. Tizenhat évvel később pedig barátai életébe pillanthatnak be a nézők, hogy kiderüljön, milyen hatással volt rájuk a fiatal barátjuk annak idején.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.