Különleges esték szabad levegőn, biztonságban a Fonóban

Csütörtök este Berecz András és Berecz István estje, pénteken az Erdőfű, szombaton Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák lépnek fel, de lesznek kiskoncertek, és családi szombati gyerekprogram és muzsika is a Fonó Budai Zeneházban.

Magyar Nemzet
2020. 07. 27. 21:24
null
BERECZÉK Forrás: Fonó Budai Zeneház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden sessionök, azaz közösségi örömzenecsoportok várják az érdeklődőket, amelyekhez szabadon lehet hangszerrel vagy hallgatóként/nézőként csatlakozni. Több ingyenes koncertet is tartanak a házban, ezen a héten szerdán a Max & Kata francia-magyar gitárduója lép fel, majd utánuk Vizeli Bálint és barátai muzsikálnak a Köszönjük, Magyarország! program keretében.

A szó tanít, a példa vonz. Az Apja-fia című műsor arról ad számot, hogy egy mai családban mi marad apáról fiúra tanítás, magyarázkodás nélkül, a puszta példával. Itt a terített asztal, a családi ünnepek, az együttlét – szakadatlan tanulási alkalom. A Kossuth-díjas népdalénekes, mesemondó kunhegyesi édesanyjától kapta és örökölte mesterségét, ő pedig édesapjától, Tanka Gábortól, a híres táncos-tréfamester-nótafától. Berecz András első gyermeke, István, apja tudományát nemcsak átvette, de meg is toldotta. A Fonó népzenei programjainak lelke, alakítója, a ház népzenei igazgatója, az Örökös Aranysarkantyús táncos Berecz István csütörtökön édesapjával, a legendás ének- és mesemondóval lép a Fonó színpadára. Az apja-fia est után a D. A. S. Trió jazzkoncertjét élvezhetik az érdeklődők a teraszon.

A Fonó nyári sorozatában számos kiváló formáció ad koncertet, vagy muzsikál táncházat, különleges esték ezek szabad levegőn, biztonságban. Pénteken este az Erdőfű lesz a vendég, akik koncertet és táncházat zenélnek. Augusztus elsején, szombaton este pedig Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák töltik be muzsikával és jókedvvel a házat, vendégük Koncz Gergely. Szombaton napközben első alkalommal várják közönségünket a Fonó Delelőre, ebédlehetőséggel és hozzá tartozó jó zenével. Paár Julcsi Hangoló: Kerekerdő című koncertje lesz 11 órától a gyerekeknek, 13 órától pedig Lakatos Vilmos és zenekara muzsikál a Köszönjük, Magyarország! program keretében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.