időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo

A bőrönd titkai – könyvbemutató

November 29-én 18 órától vehetnek részt az érdeklődők Iván Alekszandrovics Szerovnak, a KGB (az egykori Szovjetunió 1954 és 1991 között működő Állambiztonsági Bizottsága) első vezetőjének emlékiratairól szóló, igen kalandos úton napvilágot látott könyvének a bemutatóján. A feljegyzéseket jó negyedszázaddal halála után egykori dácsájában befalazva találták meg. A több mint 800 oldalas magyar kiadás egyik legjobb orosz fordítónk, Goretity József nagyszerű munkájának köszönhető.

A bőrönd titkai – könyvbemutató

Polgárok Háza
https://polgarokhaza.hu/esemenyek/ivan-szerov-a-borond-titkai-a-kgb-elso-elnokenek-titkos-naploi-es-feljegyzesei Jegyrendelés

Szerov az 1956-os forradalom alatt szinte végig Budapesten tartózkodott. Október 25-én ő adatta ki a tűzparancsot a példátlan, iszonyatos tömegmészárlásra. Az októberi-novemberi magyarországi történéseket precízen, napokra lebontva írja le. Emlékiratai a második világháború sztálinista politikájának hátterét, az NKVD és a KGB működésének technikáit, a titkosszolgálati műveletek részleteit, a háború után megszállt országok, köztük Magyarország szovjet-kommunista meghódításának módszereit, a szovjet barbárság évtizedeinek igen pontos, érzékletes és fölöttébb meggyőző foglalatát testesítik meg.

Feljegyzései egyediségükben szenzációszámba menő, kivételes dokumentumértékkel bírnak.

A bemutató résztvevői: 

Goretity József fordító

Bank Barbara lektor

Domonkos László író, újságíró

Szabó András előadóművész

Baranyi Krisztina kiadó

A bemutatóra a belépés díjtalan és regisztrációhoz kötött! Regisztrálni telefonon: 06/1/299-8050; e-mailben: [email protected]; valamint a Polgárok Háza honlapján ITT lehetséges.

Helyszín: Polgárok Háza (1089 Budapest, Visi Imre utca 6.)