A Friss Ujság 1938 februárjában adta hírül, hogy meghalt Anna Sacher, akinek főztje világhírűvé tette a bécsi konyhát, és aki a pesti Dobos cukrásszal feltalálta a csokoládés Sacher-tortát (arról is híres volt, hogy hosszú, nehéz szivarokat szívott). Tekintsünk el a Sacher család munkásságától vagy attól a ténytől, hogy a nevüket viselő ikonikus torta már az 1830-as években létezett, bár igaz, sok receptje létezik – az „eredetit” állítólag széfben őrzik –, most számunkra az érdekes, hogy Dobos neve egy másik torta kapcsán is felmerül. Lehetséges, hogy részt vett egy Sacher-változat kidolgozásában, de Dobossal kapcsolatban semmi nem egyértelmű.
Marokkó: több mint egy egyszerű konyha
Az arab ország páratlanul érdekes gasztronómiája olyan élményt nyújt az oda ellátogatóknak, amit soha nem felejtenek el