Jelenetek 2019-ből

2020. 01. 08. 17:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétezertizenkilenc nehéz év volt. Az emberiség úgy tűnik, rájött: felelős a bolygóért, a természet pusztulásáért, mégis alig tesz ellene. Nyáron tűzvész pusztított szinte mindenhol az Egyenlítő körül, az évet pedig az ausztrál bozóttüzek zárták. Az épített örökség is a lángok martalékává lett Párizsban a Notre Dame pusztulásával. A cristchurch-i és a colombói terrortámadástól volt hangos a sajtó, miközben migrációs invázió indult Közel-Keletről Európa, Venezuelából Amerika felé. Kína és az USA között kiéleződött a kereskedelmi háború, Hong Kong gazdaságát térdre kényszerítette a tüntetéshullám, és Donald Trump lett a harmadik amerikai elnök, aki ellen az képviselőház megszavazta impeachmentet. Európában hosszú folyamat után felállt a bizottság, hogy háttérként szolgáljon a bohózatba forduló brit kilépési folyamathoz.

Az eseményeket szemlélve egyes szakértők szerint 2019 minden idők leghülyébb éve volt, amikor az emberiség megmutatta mennyire eszementen tud viselkedni. A folyamatos problémákat ugyanis olyan világmegváltó gondolatokkal leplezte, mint például, hogy a politikai korrektség jegyében ideje elmosni a férfi és női divat közti különbséget, vagy ideje egyneműsíteni a toaletteket. Emellett persze számos előrelépés is történt: megszületett az ebola ellenszere, versenyképes szintre csökkent a szél- és napenergia ára és elérhető közelségbe került a naprendszer meghódítása. Él a remény a nyugodtabb 2020-as esztendőre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.