Egy 17 éves lányt is megronthatott Harvey Weinstein

A 23 éves büntetését töltő volt filmproducert egy 1994-ben 17 éves lány megrontásával is vádolják – írja Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírportál.

Forrás: BOON2020. 05. 29. 14:12
WEINSTEIN, Harvey
New York, 2020. február 18. Harvey Weinstein szexuális zaklatással és erõszakkal vádolt amerikai filmproducer pere újabb tárgyalására érkezik a New York-i Legfelsõbb Bíróságra 2020. február 18-án. MTI/EPA/Jason Szenes Fotó: Jason Szenes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 23 éves börtönbüntetését töltő volt filmproducer ellen újabb keresetet adtak be csütörtökön a Mannhattani Legfelső Bíróságra, amelyben egy 17 éves lány 1994-ben történt megerőszakolásával is vádolják.

A Jane Doe néven beadott keresetben négy, ma már 70, 43, 38 és 35 éves nő követel kártérítést szexuális erőszak és zaklatás címén a bukott filmmogultól, valamint testvérétől, Bob Weinsteintől, mondván utóbbi elősegítette, hogy annak idején Miramaxnál elhallgassák az ilyen eseteket, lehetővé téve a zaklatások folytatását.

Az 1994-ben történt esetet eddig nem jelentették.

Weinstein hotelszobájába hívta a fiatal lányt üzleti tárgyalás címén, megtámadta és megerőszakolta őt. Majd megfenyegette, hogy ha nyilvánosságra hozza a történteket, soha nem kap több filmszerepet, sőt ügyvédjei gondoskodnak arról, hogy megtalálják őt és családját, és fizikailag bántalmazzák.

A másik szexuális zaklatás 1984-ben történt a cannes-i filmfesztiválon egy szállodában, a harmadik nő ellen 2008-ban, a negyedik ellen 2013-ban a velencei filmfesztiválon követett el szexuális támadást a producer.

Weinsteint 20B0584-es számú rabként jelenleg a Buffalo melletti Wende Büntetésvégrehajtási Intézetben a legszigorúbb biztonsági intézkedésekkel őrzik.

Perében február 24-én mondta ki az esküdtszék, hogy bűnös, a Szerelmes Shakespeare című film Oscar-díjas producere egy 2013-ban és egy 2006-ban elkövetett bűncselekmény, szexuális erőszak és szexuális kényszerítés miatt kapott 23 év börtönt. Egyik áldozata egy színésznőjelölt, a másik egy produkciós asszisztens volt. Weinstein ügyvédjei jelezték, hogy megfellebbezik az ítéletet.

Egy másik tárgyalás szintén szexuális bűncselekmény miatt Los Angelesben vár az elítéltre. A koronavírus-járvány terjedését korlátozó intézkedések, a bíróságok bezárása és az utazások felfüggesztése miatt azonban ez a per egyelőre csúszik – olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírportálon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.