Fokozatosan nyitnak a világhírű firenzei múzeumok

Fokozatosan nyitnak a firenzei múzeumok, csütörtöktől már látogatható a Boboli-kert, az Uffizi Képtárat pedig június 3-án nyitják meg – jelentette be csütörtökön Eike Schmidt, a galéria igazgatója.

Forrás: MTI2020. 05. 21. 22:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 28-tól várja a látogatókat a Pitti-palota, ahol megtekinthető a Giovanna Garzoni 17. századi olasz festő műveit bemutató kiállítás.

Biztonsági okokból megfelezik az Uffizi Képtárban legfeljebb 450-en tartózkodhatnak egyszerre. Az Uffizi Képtár 2018-ban L'Aquila város egyetemével közösen kidolgozott egy algoritmust, amelynek segítségével drasztikusan csökkentették a múzeum bejárata előtti várakozás idejét. Ezt a rendszert fogják most a járvány elleni intézkedésekhez igazítani. Forgóajtókat helyeznek el a bejáratnál és videórendszereken ellenőrzik a látogatók áramlását az épületen belül – mondta el Schmidt.

Az Uffizi képtár is újranyit
Fotó: Reuters

Az olasz kulturális élet az újraindulásra törekszik. Március elején a reneszánsz festőgéniusz, Raffaello halálának 500. évfordulója alkalmából a római Scuderie del Quirinale galériában rendezett megakiállítást három nappal a megnyitó után be kellett zárni a koronavírus-járvány miatt. A több mint 100 Raffaello-festményt és -grafikát felvonultató tárlatot meghosszabbítják, így június 2-tól augusztus 30-ig lesz látható.

A kiállításhoz a világ vezető múzeumai, köztük a párizsi Louvre, a madridi Prado, a londoni National Gallery és a washingtoni Nemzeti Művészeti Galéria adott kölcsön műalkotásokat.

Június 3-tól ismét fogadnak külföldieket is Olaszországban anélkül, hogy érkezésük után két hétre karanténba kellene vonulniuk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.