A karácsonyi menüsor megtervezése sokak számára feladja a leckét. Szerencsére rengeteg ötlet közül válogathatunk.
Íme néhány kivételes recept azoknak, akik idén különleges ünnepi fogással szeretnék lenyűgözni a családot.
Hal ételek extrákkal
A halevés hagyományörző része a karácsonynak. A klasszikus halászlé mellett kipróbálhatunk újításokat is. Reggelire elkészíthetjük a lazacos quiche receptjét, főételnek pedig kitűnő választás a rántott ponty céklás gerslivel, amit a mák és a kéksajt kombinációja tesz ellenállhatatlanná. A pikáns ízek szerelmesei a narancsos lazacot is kedvelni fogják, amit roppanósra főtt spárgával és fehérboros snidlinges öntettel tálalhatunk. Akik rutinosabban mozognak a konyhában, azok a spenótos lazac wellingtont is elkészíthetik. Ezek az ételek nem csak finomak, hanem rettentően mutatósak is.

Káposzta variációk
A káposzta számos magyar karácsonyi menüben szerepel. A hagyományos töltött káposzta receptnek van egy olyan változata is, ami kifejezetten a húsimádóknak készült. A bordával töltött káposzta receptjében, nem csak darált sertéshúst, hanem 4 szelet sertésbordát, kolbász és bacont is találunk.
Szilveszterkor a pezsgő még a főételünkhöz is jól jöhet, ha a pezsgős töltött káposzta elkészítésébe fogunk. Akik egyszerű de kiadós ételre vágynak, azok pedig megfőzhetik a disznótoros káposztát, aminek az elfogyasztása után, biztosan nem marad éhes a család.

Pikáns gesztenye
Amikor a gesztenye és a karácsony szót emlegetjük, akkor sokaknak elsőre az ünnepi gesztenyepüré ugrik be. Talán nem is gondolnánk, hogy a főételeknek mennyire fenséges ízt adhat egy kis gesztenye. Készíthetünk gesztenyepürével töltött ünnepi pulykamellet, vagy kombinálhatjuk az alap receptet füstölt sajttal és egy kiváló hercegburgonya körettel, amit fahéjas almamártással tálalhatunk. Ha már a különleges köreteket emlegetjük, akkor nem maradhat ki a sorból, a fetás sütőtökpüré és a gesztenye mázas csirkemell receptje sem.

Borral átitatott aszaltgyümölcs
A gyümölcsök és a húsok kifejezetten jól passzolnak egymáshoz, főleg ha ezt még egy zamatos bor is kiegészíti. Ha vörösborból szeretnénk kivételes főételt készíteni, akkor az aszalt gyümölccsel töltött pulykamell biztosan nyerő lehet. Viszont, ha inkább a csirkemell alapú ételeket kedveljük, akkor a vörösboros aszalt szilvával töltött csirkemellet érdemes kipróbálni.