Az élet ujjlenyomatát találták meg a világ legősibb vizében

Egy bánya mélyén találtak rá a világ legősibb víztömegére, melyet alapos vizsgálatnak vetettek alá a kutatók – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Forrás: Hirado.hu2022. 07. 08. 17:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kanadai bánya mélyén 2016-ban a kutatók egy ősi felfedezést tettek: megtalálták a világ legidősebb vizét. A háromezer méter mélyen fekvő víz körülbelül kétmilliárd éves.

A felfedezés legalább 500 millió évvel kitolta a legrégebbi ismert víz keletkezésének dátumát. A korábbi rekordot az ugyanazon csapat által ugyanabban a bányában talált víz tartotta még 2013-ban, és körülbelül 2,5 kilométer mélyen feküdt– írja az IFL Science.

A bánya valójában a világ legmélyebb fémbányája is, a réz, cink és ezüst keresése már egyre mélyebbre viszi a bányászokat. Így amikor a bányászok mélyebbre ástak, a kutatók kihasználták az alkalmat, hogy tovább vizsgálódjanak a Föld mélyén.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.