Fehér elefánt született Mianmarban

Nyolcvan kilogrammot nyom, és az albínó elefántok nyolc jellemzőjéből héttel rendelkezik.

Forrás: Origo.hu2022. 08. 03. 12:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolcvan kilogrammot nyom, és az albínó elefántok nyolc jellemzőjéből héttel rendelkezik az a fehér elefánt, amely egy mianmari erdőgazdaságban született.

A július 23-án Rakhine államában született vastagbőrű testmagassága mintegy 70 centiméter volt születésekor – írta a Global New Light hírportál. A kiselefántnak egyelőre nincs neve – olvasható az Origó cikkében.

Az állat az albínó elefántok nyolc jellemzőjéből héttel rendelkezik, így gyöngyházszínű szemekkel, fehér bundával, jellegzetes farokkal– részletezi a lap.

A 33 éves anyaállat egy állami tulajdonú faipari vállalat tulajdona.

Az igen ritka fehér elefántokat Délkelet-Ázsia néhány országában szerencsehozó kincsnek tartják. Egyes buddhista kultúrákban a királyi hatalom szimbólumai. Jelenleg hat ilyen állat él fogságban Nepjidában, az ország adminisztratív fővárosában.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Origo.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.